previsions 18/02/2018

Acabarem la setmana amb tranquil·litat meteorològica

Un diumenge amb temps agradable, a l'espera de canvis a meitats de setmana

Marc Gassó
2 min
Boires matinals al pla de Bages

BarcelonaAquest dissabte, finalment les pluges van arribar fins a punts de la costa central i van afectar força comarques catalanes. D'aquestes precipitacions destaquen els següents registres dels observatoris on en van rebre més:

– 22 mm a Campdevànol

– 15 mm a la Vall d'en Bas

– 14 mm a Ribes de Freser

– 14 mm a Olot

– 12 mm a Sant Feliu de Pallarols

– 11 mm a la Cellera de Ter

Aquest diumenge, la baixada dels termòmetres ha estat notícia a primera hora del matí. Respecte a les d'ahir, les mínimes han baixat de dos a sis graus i ha tornat a glaçar en algunes zones del Prepirineu i de la Catalunya Central. Tot i així, avui les temperatures màximes es recuperaran força. S'espera una jornada estable en general amb domini del sol a gran part de Catalunya. Encara poden quedar alguns intervals de núvols baixos cap al sector central del litoral i com a molt tindrem una arribada de núvols prims per ponent de cara a la tarda. A continuació, fem un breu repàs de les temperatures mínimes d'avui:

– Das –8 ºC

– El Pont de Suert –5 ºC

– Puigcerdà –4 ºC

– Guardiola de Berguedà –3 ºC

– Tornabous –2 ºC

– Oliola –2 ºC

– Sallent –1 ºC

D'altra banda, el vent serà l'altre fenomen meteorològic protagonista. Ha entrat amb força aquesta nit i ha deixat ratxes de fins a 99 km/h a Portbou. Aquest vent, doncs, seguirà sent present durant gran part de la jornada als dos extrems del país. El mestral podria afluixar lleugerament de cara a la tarda, però la tramuntana s'hauria de mantenir bufant amb ganes gairebé tot el dia.

La setmana començarà tranquil·la, però…

De cara a aquest dilluns, sembla que començarem la setmana sense grans canvis significatius i en general amb un temps força estable. Les temperatures seran molt semblants respecte a les d'avui i tindrem un ambient força agradable a les hores diürnes i unes nits fredes.

Model GFS / ARA Méteo / Cotes de neu

A partir de dimarts, però, caldrà estar atents i anar seguint els mapes del temps. Molt probablement a partir de llavors s'obrirà una caixa de sorpreses. El temps podria començar a canviar amb l'arribada de noves precipitacions que ja veurem què comportaran en dies posteriors pel que fa al fred. A priori, es pot dir que tenim el fred de ple hivern garantit gairebé tota la setmana.

stats