previsions 04/04/2019

Méteo especial: nova tongada xàfecs en l'inici del cap de setmana

Dissabte i diumenge encara hi haurà alguns ruixats, però no pluja continuada

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaHa tornat l'hivern. Al Port de la Bonaigua avui s'ha baixat fins als -11º, una temperatura que no es donava des del 4 de febrer. Cas semblant és el del Tibidabo, on avui s'ha baixat dels 4º per primer cop en els últims dos mesos. Tot i que avui hi haurà més sol que núvols, al migdia la temperatura es quedarà per sota dels 15º en molts indrets. Ambient d'hivern.

Temperatura màxima prevista per aquest dijous

Al Pirineu s'han acumulat gruixos d'entre 5 i 15 cm en molts indrets de cotes mitjanes i altes. També el Montseny ha quedat ben emblanquinat. Una comparativa de la cobertura de neu al Pirineu entre la setmana passada i avui fa veure que el blanc ha guanyat terreny a la serralada.

Estem a l'espera d'una nova tongada de pluges i nevades que ens afectarà sobretot entre divendres a última hora i dissabte al matí. Les precipitacions arribaran per l'oest i s'aniran estenent per la resta de comarques amb el pas de les hores. Sobretot plourà i nevarà de nit. En aquest cas els xàfecs seran generals i deixaran quantitats d'entre 5 i 10 l/m2 a la majoria de comarques. Tornarà a nevar amb ganes al Pirineu i també ho farà al vessant sud i al Prepirineu. La cota de neu se situarà entre els 1.200 i els 1.500 metres en general.

Acumulació de precipitació prevista entre divendres al migdia i dissabte al migdia

El cap de setmana no serà de pluges extenses ni continuades, però sí que seguiran apareixent els típics ruixats de primavera. El temps serà molt clàssic de l'estació: clarianes, nuvolades i tempestes sobtades de poca durada. Això passarà tant dissabte com diumenge, tot i que diumenge el risc de xàfecs curts sobretot se centrarà en el Pirineu i en comarques de Girona i de Barcelona.

L'ambient d'hivern no acabarà de marxar fins a la setmana que ve. Aquesta pròxima nit encara glaçarà en més indrets que avui, i tot i que els migdies del cap de setmana seran una mica més agradables, fins a la setmana que ve no es tornaran a superar els 20 ºC en alguns indrets. La setmana vinent serà en general molt més primaveral pel que fa a temperatura. És probable que abans d'arribar al 15 d'abril tinguem noves tongades de ruixats.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge
stats