previsions 30/05/2019

La méteo en 1 minut: cap de setmana amb temperatures de fins a 30 graus

La calor arribarà els pròxims dies però no s'instal·larà la setmana que ve

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest matí la temperatura ha tornat a baixar per sota dels 10 ºC en moltes comarques interiors i prelitorals. Destaquen els 6 ºC de mínima d'Olot i de Vic, els 8 de Girona i els 9 per exemple de Manresa. Al migdia farà més calor que ahir, però avui encara no serà un dia d'estiu. La temperatura màxima es mantindrà per sota dels 25 ºC en moltes comarques, i com a molt s'acostarà als 30 allà on pugi més el mercuri.

Temperatura màxima prevista per aquest dijous

El dia ha començat sense núvols. Aquesta tarda creixeran algunes nuvolades al Pirineu Oriental i en comarques de Girona, però no plourà enlloc. El temps estable i tranquil continuarà també durant el cap de setmana. Entre diumenge a última hora i dilluns és possible que s'escapin xàfecs puntuals al Pirineu i en algunes comarques interiors de Girona, però seran fenòmens puntuals i que només arribaran quan ja s'estigui acabant el cap de setmana.

La calor marcarà els dies vinents. No esperem temperatures angoixants enlloc, però el cap de setmana el termòmetre s'enfilarà per sobre dels 30 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre, i és probable que arribin també les primeres temperatures de més de 30 ºC en comarques interiors de Girona.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge

La calor d'estiu s'allargarà fins dilluns, però tot fa pensar que no es quedarà durant la setmana que ve. Entre dimecres i dijous és probable que entri una massa d'aire una mica més fresc que eviti que les altes temperatures comencin a fer-se molestes.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dimecres

No hi ha cap tongada de pluges a la vista, però l'inici de la setmana que ve probablement començarà a haver-hi algunes tempestes de tarda al Pirineu, i és possible que a mesura que avanci la setmana aquests ruixats curts puguin aparèixer també en altres comarques interiors.

Els dies vinents el vent anirà minvant, sobretot en l'inici del cap de setmana. Diumenge a la tarda i dilluns bufarà una mica de vent de garbí moderat al sud de la Costa Brava i a la costa central.

stats