La méteo

La méteo: arriba el plat fort de la calor intensa

El pic de temperatures s'espera dijous amb fins a 38ºC o més a les zones més tòrrides

2 min

BarcelonaLes temperatures han continuat pujant aquestes últimes hores i fins i tot dimarts es van disparar més del previst a les comarques de Girona, amb més de 36 ºC, i a Ponent ja es van assolir els 37 ºC (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Una calor de ple estiu que continuarà sumant graus els pròxims dies. El pic càlid arribarà entre dijous i divendres, segons la zona del país. Moltes màximes es mouran entre els 31 i 36 ºC, però a Ponent es poden assolir o superar els 38 ºC. Per tant, es fregaran localment els 40 ºC. Ambient canicular acompanyat de calma, sol i pols en suspensió, a l’espera de més xàfecs al Pirineu i d’una lleu refrescada.

Dimecres: dia de ple estiu

Les temperatures encara pujaran més en general, sobretot a l’interior de les comarques de Tarragona. En canvi, recularan una mica a la Costa Brava (especialment a l’Alt Empordà) després del pic càlid de dimarts. Moltes màximes es mouran entre els 30 i els 35 ºC amb xafogor a la costa, però se superaran aquestes xifres a Ponent i en zones de l’interior de l’Ebre.

Les mínimes també pujaran una mica més, amb nit tropical en indrets del litoral, prelitoral, l’Ebre i Ponent. Ambient suau a la majoria de comarques a primera hora. Tot plegat, amb sol en general, alguns núvols baixos matinals molt locals i nuvolades de tarda en zones de muntanya, sense descartar alguna gotellada aïllada al Pirineu. La pols en suspensió anirà a més, sobretot a prop de la costa.

Dijous: pic de calor

Els termòmetres es dispararan sobretot a Ponent, així com a les comarques de Girona, a causa del vent del sud reescalfat. Se superaran els 35 ºC en aquestes zones i fins i tot es poden fregar puntualment els 39 o 40 ºC al pla de Lleida. Ambient molt càlid i canicular en general, amb sol i pols en suspensió, però a la tarda les nuvolades creixeran amb més força al Pirineu i al Prepirineu amb alguns xàfecs dispersos. El Meteocat ha activat una alerta per calor intensa a la Costa Brava i a Ponent:

Baixada de les temperatures

Divendres encara farà molta calor i, de fet, tocaran sostre els termòmetres al prelitoral de Barcelona i al sud del país. No obstant això, ja començaran a baixar al nord-est i al Pirineu. Un descens que tindrà continuïtat a la resta de comarques el cap de setmana. Divendres cauran alguns xàfecs de tarda al Pirineu i al Prepirineu, però el cap de setmana es presenta plàcid en conjunt.

Balanç de la calor de dimarts

Les temperatures van pujar encara més dimarts i fins i tot es van disparar a les comarques de Girona a causa del vent reescalfat del sud. Al nord-est es van superar lleugerament els 36 ºC, destacant els 36,2 ºC de màxima a Torroella de Fluvià (Alt Empordà). A Ponent es van assolir localment els 37 ºC, concretament a Vallfogona de Balaguer (Noguera), i en el conjunt del país moltes màximes es van moure entre els 27 i els 34 ºC, amb calor especialment intensa al prelitoral i a la Catalunya Central. A la costa, la xafogor és cada cop més protagonista. Un ambient de ple estiu que anirà a més els pròxims dies, amb termòmetres encara més alts i nits tropicals que guanyaran terreny.

stats