La méteo

Calorada de juny a mitjans d’abril: suarem de valent el cap de setmana

Les temperatures encara s’enfilaran més i se superaran els 30 °C a Ponent i a l’interior de l’Ebre

2 min
El sol tornarà a ser el protagonista durant el cap de setmana.

Els termòmetres van pujar encara més divendres i per primer cop hem superat els 30 °C aquest any (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Les temperatures tocaran sostre aquest cap de setmana amb calor excepcional per a l’època i més de 30 °C a les zones més tòrrides. Regust d’estiu amb ambient més propi del mes de juny que no pas de mitjans d’abril i sol radiant.

Dissabte: calor desbocada

Les temperatures pujaran més a tot arreu, tant de dia com de nit, amb poc fred a primera hora i molta calor al migdia. La majoria de màximes es mouran entre els 24 °C i els 28 °C al prelitoral i a l’interior, però s’assoliran o se superaran els 30 °C en indrets de Ponent, del Priorat i de l’interior de l’Ebre. Ambient molt càlid totalment fora de lloc en aquests moments de l’any. Els termòmetres quedaran més frenats a la costa per efecte de la brisa marina més fresca.

Tot plegat, amb un cel radiant i plenament assolellat sense pràcticament núvols. Serà una jornada per aprofitar, però compte amb el sol i la calor. Si fem esport a l’exterior, procurem estar ben hidratats en tot moment. Al migdia caldrà portar màniga curta i protegir-nos amb crema solar si hem d’estar molta estona exposats al sol.

Diumenge: calorada sense treva

Els termòmetres encara pujaran algun grau més a Ponent i a l’interior de l’Ebre, amb màximes de 30 °C a 32 °C. A la resta del prelitoral i de l’interior es mantindran molts valors de 24 °C a 28 °C, localment més alts. En canvi, a la costa seguirem amb la calor més frenada per efecte de la marinada. De fet, al Pirineu i al litoral la temperatura pot recular lleugerament.

Tot plegat, amb sol radiant un dia més, però aniran arribant algunes pinzellades de núvols alts i prims per Ponent i pel Pirineu. A més, les nuvolades aniran a més a última hora al Pirineu occidental, sense descartar alguna gotellada dilluns a la matinada. Petits matisos en una jornada per aprofitar i gairebé estiuenca.

Setmana que ve: canvi de temps

A partir de dilluns entrarà vent del nord que farà baixar les temperatures. Un descens amb més cara i ulls dimarts. Aquests primers dies de la setmana hi haurà més inestabilitat i podran reaparèixer ruixats irregulars. Cauran bàsicament al Pirineu i al Prepirineu, però no se’n descarta algun de dispers i poc important en més zones. Poca cosa i sense pluges importants a la vista, una notícia nefasta per a uns embassaments que comencen a frenar la pujada després d'un ascens de reserves associat a la pluja abundant del mes de març i a la fusió de la neu del Pirineu.

Balanç de la calor de divendres

Aquest divendres ja va fer molta calor en general. Es van registrar moltes màximes de 22 °C a 28 °C a la major part del país i es van superar per primer cop aquest any els 30 °C. Concretament, a Aldover (Baix Ebre), amb 30,8 °C de màxima, mentre que en més llocs de l’Ebre i del Priorat es van registrar o fregar els 30 °C. Calor totalment desbocada que tocarà sostre el cap de setmana, tot i que amb valors més frenats a la costa gràcies a la influència d'un mar encara fred.

stats