La méteo

La méteo: ambient cada cop més primaveral i càlid

Les temperatures pujaran cada dia una mica més amb poca aigua a la vista

2 min

BarcelonaEl temps mogut va viure les seves últimes hores dilluns amb tempestes, calamarsades o ventades en diverses comarques (totes les dades i imatges les trobareu al final d'aquesta informació). A partir d’aquest dimarts, la calma anticiclònica tornarà amb més sol que núvols, sense precipitacions i temperatures més altes. Tot i petits canvis al llarg de la setmana, no hi ha nous temporals de pluges generals a la vista.

Dimarts: torna la calma

Serà una jornada de calma total. Tot i alguna gotellada molt local a l’interior de les comarques de Girona a la tarda, en general no s’esperen precipitacions enlloc i el sol dominarà amb el permís d’algunes bandes de núvols. Jornada molt aprofitable en conjunt, amb temperatures que pujaran una mica més, excepte en punts de la costa de Barcelona i Tarragona, on recularan algun grau. Fred moderat a primeres hores i moltes màximes de 13 a 18 ºC.

Pel que fa al vent, el mestral bufarà fins al matí al sud i la tramuntana al nord de l’Empordà. Tot i això, ja no s’esperen les fortes ventades de dilluns, i cap al migdia el vent del nord haurà desaparegut del tot.

Dies vinents: força calma

Pel que fa als pròxims dies, seguirem amb molta calma i més sol que núvols. Tan sols tindrem petits matisos, com ara algunes boires matinals o nuvolades inofensives de tarda en àrees de muntanya. Entre dijous i divendres podrien arribar alguns ruixats al nord i a Ponent, però poca cosa.

Les temperatures aniran pujant cada dia una mica més i tindrem un ambient cada cop més suau i primaveral als migdies. En la segona part de la setmana tindrem moltes màximes de 15 a 20 ºC arreu del territori, però sense cap situació de calor atípica a la vista.

Sense pluges generals a la vista

Si donem un cop d’ull als mapes a mitjà termini, no hi ha manera de veure una nova situació de pluges generals i generoses com la que hem tingut el cap de setmana passat. Per tant, la lleu pujada dels pantans serà flor d’un dia i no es consolidarà els pròxims dies. Esperem que la primavera ens porti més precipitacions. En el següent enllaç podreu consultar l'evolució dels pantans després de les pluges i nevades dels últims dies.

Balanç de les tempestes

Els xàfecs de tarda del dilluns van afectar de forma molt irregular les comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Localment acompanyats de tempestes intenses i grans calamarsades amb alguns patacs sobtats d'aigua. Destaquen els 17 l/m² acumulats a Torelló o els més de 15 l/m² a Roda de Ter i Manlleu, a Osona, tots caiguts en poca estona. La calamarsa va deixar paisatges transitòriament ben blancs, però tot plegat va durar poca estona.

stats