previsions 21/04/2019

Ja s'entreveu el final del temporal de vent i de mar

A partir de dimecres la borrasca s'allunyarà i el temps tendirà a millorar

Oriol Rodríguez
2 min
El cel ben ennuvolat a Sant Pere de Rodes (l'Alt Empordà), aquest matí

BarcelonaAl llarg de les últimes hores la pluja ha acabat arribant a la majoria de comarques. Des d'ahir al matí s'han arribat a acumular quantitats d'entre 10 i 30 l/m2 a les muntanyes del prelitoral, en molts punts de la depressió Central i al Pirineu i Prepirineu oriental. Destaquen, per exemple, els 38 l/m2 recollits a Gandesa, els 35 l/m2 de Prades, els 21 l/m2 de Blancafort o els 16 l/m2 de Cardona. Per sobre dels 1.400 a 1.600 metres d'altitud la precipitació ha estat en forma de neu. És per això que aquest matí el Pirineu i el Prepirineu s'han llevat emblanquinats.

S’espera un diumenge amb força núvols i alguns ruixats febles i intermitents en punts de les comarques de Lleida, al Pirineu i al Prepirineu. A la resta hi poden caure quatre gotes, però en conjunt s’espera ben poca pluja. Durant el matí s’aniran obrint clarianes per la costa i aniran avançant cap a l’interior. La cota de neu pujarà fins als 2.000 metres.

On sí que caldrà fer servir el paraigua serà, de nou, al sud de les comarques de València i a les del nord d’Alacant. Avui es podrien acumular entre 30 i 60 l/m2 més en aquest sector.

El vent de gregal continuarà bufant amb força en bona part del litoral, i també en zones elevades del prelitoral i del Pirineu i el Prepirineu. Hi haurà cops superiors als 50 km/h que mantindran el temporal de mar, amb onades de 2 a 4 metres. Tant pel vent com per l'estat de la mar, es mantenen vigents dos avisos del Servei Meteorològic de Catalunya.

Cop de vent màxim previst per avui

Amb tot, la temperatura baixarà una mica, amb poca diferència entre la mínima i la màxima, tal com ha estat passant al llarg de les últimes jornades. A primera hora de la tarda la majoria de valors se situaran entre els 13 i els 18 ºC.

Demà la borrasca s’acostarà una mica més i això farà que hi hagi força núvols i algunes gotellades o ruixats febles i dispersos en qualsevol punt del país. Seran més probables fins a primera hora del matí a les comarques de l’oest i, a partir de la tarda, sobretot al nord-est.

El dia de Sant Jordi encara hi haurà nuvolades i alguns ruixats repartits de manera irregular pel territori, sobretot al matí a la meitat est i a la tarda en zones de muntanya. Això sí, el vent anirà clarament a la baixa i la temperatura es recuperarà.

Probabilitat de precipitació (més de 0,5 mm en 24 hores) prevista per Sant Jordi

A partir de dimecres les clarianes guanyaran terreny, si bé encara no farà net del tot. Segons indiquen els diversos models, a finals de la setmana vinent l’anticicló ens podria tornar a abraçar de ple portant, de nou, el sol com a protagonista.

stats