La méteo

Menys vent i temperatura diürna a l'alça, però nits fredes

La primavera tornarà a partir de mitja setmana amb un clar ascens tèrmic

2 min
Serra del Cadí i Pedraforca enfarinats, vistos ahir des de Sant Bartomeu del Grau (Osona)

BarcelonaLa darrera pertorbació s'ha allunyat, però la massa freda que l'acompanyava ha fet revifar la sensació d'hivern. No obstant això, les temperatures baixes duraran poc. Hi haurà dos o tres dies més hivernals, sobretot de nit i matinada, però a mitjans de setmana ja tornaran a predominar les temperatures clarament altes per a l'època. Avui les màximes ja fregaran els 19 ºC o 20 ºC a la Costa Daurada i a l'Ebre. En general, es mouran entre els 14 ºC i els 18 ºC. Al Pirineu farà fred de bon matí, amb glaçades generals a les valls i fondalades. En canvi, les màximes podran arribar fàcilment als 12 ºC a les valls.

La ventada de l'oest i del nord-oest ha estat destacada aquest cap de setmana, amb cops màxims de fins a 108 km/h a Mont-roig del Camp, 100 km/h a Montserrat (Sant Dimes), 99 km/h a Espot (2400 m), 95 km/h a Riudecanyes o 94 km/h al Perelló. Destaquen també els 89 km/h de Font-rubí o els 77 km/h del Pantà de Siurana. Avui el vent encara bufarà en molts sectors de la vall de l'Ebre i en comarques centrals, però amb menys força. A partir del migdia es podrà reactivar alguna ratxa de l'oest i del nord-oest, però ja no serà un vent tan intens com diumenge.

La jornada estarà marcada per alguns núvols, que aniran circulant d'oest a est. A la Vall d'Aran el cel estarà bastant cobert i cap al final del dia podrà plovisquejar i nevar feblement a partir dels 1.500 o 1.600 m. A la resta del país no caurà cap gota.

Pluja total acumulada prevista

Les perspectives de pluges seran mínimes i només hi haurà alguns xàfecs febles de cara a dijous i divendres, quan arribaran nous sistemes frontals que podrien deixar algunes gotes al Pirineu occidental, però en general no tornarà a ploure amb una mica de ganes com a mínim fins a finals de mes.

El més destacat d'aquesta setmana serà una marcada pujada de la temperatura, similar a les que ja hem tingut en dues ocasions entre el final de gener i els primers dies de febrer. Al voltant de dijous que ve la temperatura tornarà a ser entre 5 i 7 graus més alta del que caldria esperar i al Pirineu l'ascens serà d'entre 7 i 9 graus. Una vegada més, arribaran temperatures de plena primavera encara en ple hivern.

stats