La méteo

La méteo: dos dies més de pluja i fresca a moltes comarques

Avui pot ploure a qualsevol punt i demà cauran xàfecs i tempestes al centre i al nord del país

2 min

BarcelonaLa inestabilitat ha estat marcada aquestes últimes hores amb ruixats molt irregulars i força locals, però amb algun patac d’aigua. Per exemple, en algun barri de Barcelona es van fregar dilluns els 50 l/m² (trobareu totes les dades i imatges al final d’aquesta informació). Un temps mogut que es mantindrà i anirà a més aquest dimarts. Serà una jornada força grisa, fresca i amb risc de pluja a moltes comarques. De fet, a primera hora de la tarda Protecció Civil ja ha posat en fase de prealerta el pla Inuncat, ja que es preveu que aquesta tarda-vespre i durant tot el dia de demà es pugui superar el llindar de precipitació dels 20 mm de pluja en només 30 minuts a gran part del país. 

Dimecres es mantindran els xàfecs irregulars i a partir de dijous tindrem més calma. Les acumulacions d’aigua més importants fins dimecres s’esperen a les principals conques internes del nord del país, una bona notícia per seguir fent pujar els pantans.

Dimarts: temps molt mogut

Serà una jornada amb força núvols en general i de tenir el paraigua ben a prop. Durant tot el dia poden caure ruixats a qualsevol punt. Els xàfecs i les tronades més probables cauran al litoral, al prelitoral, a la Catalunya Central, al nord-est i al Pirineu i Prepirineu, sobretot a la tarda. En canvi, poca aigua s’espera com més a Ponent. No es descarta algun patac d’aigua local. Al nord de l’Empordà hi bufarà la tramuntana.

Temps ben mogut en un nou dia massa fresc per a l’època a la majoria de comarques. Temperatures per sota de la mitjana que, fins i tot, podran baixar més, especialment a les comarques de Lleida i de Tarragona. Moltes màximes es mouran entre els 17 i els 23 °C, localment més altes al sud i a Ponent, i més baixes al Pirineu.

Dimecres: noves tempestes

Es mantindrà la inestabilitat amb risc de nous xàfecs i tempestes molt irregulars. Cauran sobretot en punts de Girona i de Barcelona, del Pirineu i Prepirineu i als Ports. Localment seran forts i poden anar acompanyats de calamarsa.  En canvi, el temps estarà més tranquil i amb més sol com més al sud i a Ponent, on les temperatures pujaran. Tot i això, a gran part del país es mantindrà l’ambient fresc per a l’època.

Torna la calma dijous

El temps millorarà clarament dijous, amb força sol i sense precipitacions. Els termòmetres faran un pas endavant divendres, amb ambient més càlid en conjunt el cap de setmana, però sense cap nova calorada a la vista. Entre divendres i dissabte podrien reaparèixer alguns ruixats dispersos.

Balanç de la pluja de dilluns

Durant el matí de dilluns van caure alguns xàfecs localment intensos al litoral i al prelitoral central, així com al nord-est. Van ser fenòmens força localitzats, però amb patacs d’aigua sobtats. A Barcelona ciutat la pluja va anar per barris, i destaquen els 47 l/m² acumulats al Port Olímpic que contrasten amb els només 0,6 l/m² caiguts a l’Observatori Fabra. També es van registrar 33 l/m² a Salòria (2.451m al Pallars Sobirà), 21 al port de Barcelona, a Badalona o a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), 17 a Alella (Maresme) o 12 a Vilanova del Vallès (Vallès Oriental).

stats