previsions 31/08/2021

La méteo: els ruixats tornaran a augmentar entre dimecres i dijous

Els xàfecs afectaran sobretot les Terres de l'Ebre i el País Valencià

2 min

Tarda de tempestes localment fortes al Pirineu. Una extensa cadena de ruixats ha descarregat amb ganes a la serralada, i fins i tot s'ha acostat a alguns punts de la Costa Brava. D'entre les pluges més abundants fins a dos quarts de sis de la tarda destaquen (en l/m²):

  • Molló, 28
  • Olp, 20
  • Núria, 14
  • Puigcerdà, 13
  • Sort, 7
  • Sant Privat d'en Bas, 7
  • Boí, 6
  • Olot, 4
  • Lac Redon (Viella), 3
  • La Seu d'Urgell, 2

Els ruixats minvaran durant el vespre, però de matinada podrien rebrotar, en aquest cas concentrats sobretot a les Terres de l'Ebre. Aquest migdia la temperatura s'ha enfilat bastant més que ahir, sobretot a Ponent on a primera hora de la tarda molts termòmetres marcaven més de cinc graus més que ahir. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 32 graus de Seròs, però també els 31 de Girona i els 30,5 de Lleida.

Avui s'acaba el mes d'agost, que malgrat la forta onada de calor que va haver-hi a mitjans de mes no ha registrat una mitjana de temperatura gaire alta en el context de l'última dècada. La mitjana de temperatura per al conjunt de Catalunya s'ha situat en 21,5 °C, una dècima inferior a la referència dels últims 12 anys.

No hi ha indicis que l'estiu s'hagi d'acabar ràpidament. Durant la resta de la setmana l'ambient d'estiu continuarà ben viu, i fins i tot és possible que el cap de setmana la sensació tèrmica pugui fregar els 35 graus en alguns indrets. Els primers dies de setembre encara seran estiuencs.

Pel que fa a l'estat del cel, demà el temps continuarà sent variable i, de fet, en general els intervals de núvols seran més abundants que avui. De matinada i a primeres hores descarregaran alguns ruixats a les Terres de l'Ebre i en altres comarques de la meitat sud de Catalunya, uns ruixats que al País Valencià i a l'extrem sud de Catalunya podrien tornar a ser forts. A la tarda les tempestes revifaran, i en aquest cas afectaran sectors del Pirineu i Prepirineu o comarques de la Franja.

Acumulacions de precipitaxió previstes per a demà.

La matinada de dijous encara podria ser moguda, sempre amb ruixats més probables a les Terres de l'Ebre i a l'extrem oest de Catalunya. Com més a l'est, menys possibilitats de pluja. El temps del cap de setmana encara és molt incert, però si els ruixats segueixen apareixent sembla més probable que ho facin al Pirineu i a la Catalunya Central que no pas en comarques del sud i de Ponent.

Acumulacions de precipitació previstes per a dijous.
stats