previsions 23/04/2017

Sant Jordi radiant abans d'una setmana gairebé hivernal

El sol es combinarà al llarg del dia amb algunes bandes de núvols alts inofensius. Dimarts arribarà un front que repartirà ruixats generals a partir de la tarda i que farà recular, de forma brusca, les temperatures de cara a dimecres

Manel Cascante
2 min
Sortida de sol des de Deltebre

BarcelonaSant Jordi s'ha llevat amb la presència de pinzellades de núvols prims i menys fresca que els últims dies. Les glaçades s'han allunyat de les valls i també de les muntanyes. Avui les temperatures només han baixat sota zero de forma puntual en alguna raconada: Das (–2 ºC), Prades (–1 ºC), Núria (0 ºC) o a la Pica d'Estats (–5 ºC).

Els núvols alts continuaran transitant de ponent a llevant al llarg del dia, per bé que en cap cas implicaran complicacions ni evitaran que el sol o el ressol sigui el protagonista arreu del territori. Independentment d'això, aquesta tarda creixeran nuvolades cap al Pirineu, on acabaran descarregant alguna gotellada o xàfec breu de forma puntual.

El vent de garbí, que ahir va bufar moderat al llarg del dia a la costa, perdrà força i no passarà de feble a prop del mar. Les temperatures continuaran recuperant-se i aquest migdia assenyalaran registres entre 1 i 3 graus més alts que ahir, rondaran els 25 ºC a Ponent i oscil·laran entre els 20 i 25 ºC a l'interior. A la costa i a les valls pirinenques es mouran a l'entorn dels 20 ºC.

Un diumenge enterbolit al País Valencià i a les Balears, amb temperatures també més suaus que els últims dies.

La setmana que demà encetarem vindrà marcada per un canvi de temps notable que ens retornarà, durant uns quants dies, a un ambient més propi de finals d'hivern. De moment, però, aquest dilluns encara serà un dia plenament primaveral, amb temperatures similars a les d'avui. El sol lluirà amb ganes i a la tarda s'escaparan xàfecs breus al Pirineu.

Dimarts estarem pendents de l'aproximació d'un front procedent del nord, el responsable d'obrir les portes al canvi de temps. El sol i la bonança de la primera meitat del dia donaran pas a una tarda moguda, amb ruixats i tronades que avançaran a poc a poc des del Pirineu i Ponent i que, a última hora, assoliran també les comarques gironines.

Previsió de precipitacions per dimarts

Dimecres s'obriran clarianes i s'enfortiran els vents de tramuntana i mestral. Els núvols i els xàfecs no acabaran de marxar del tot de les comarques gironines i, a la tarda, reapareixeran a diverses comarques del nord. L'arribada de la massa freda farà recular de forma sobtada les temperatures: més de 10 ºC al Pirineu i entre 5 i 7 ºC a bona part del país. La cota de neu també es desplomarà al llarg del dia.

Previsió de precipitacions per dimecres
Diferència entre les temperatures màximes de St. Jordi i dimecres

Els vents del nord es mantindran dijous i divendres i les temperatures tocaran fons de matinada, amb risc de glaçades a l'interior i el nord del país. El sol guanyarà protagonisme, malgrat la presència d'algun ruixat residual a l'entorn del litoral central, i dijous sobretot entre el País Valencià i les Illes.

L'ambient gairebé d'hivern ens acompanyarà, com a mínim, fins al cap de setmana.

stats