previsions 14/10/2018

El Servei Meteorològic ha actualitzat els avisos de cara a la situació meteorològica de les pròximes hores

Les precipitacions podrien ser d'intensitat torrencial i acumular més de 40 mm en 30 minuts

Oriol Rodríguez
2 min
Els xàfecs d'aquest matí que descarregaven sobre el mar vistos des de Barcelona

BarcelonaEntre avui i demà ens afectaran les restes del 'Leslie' en forma d'aiguats, ventades i temporal marítim. És per tot això que el Servei Meteorològic ha actualitzat els diversos avisos de cara a les pròximes hores.

Hi ha perill alt pel que fa a la intensitat de la precipitació a les comarques de les Terres de l'Ebre, del Camp de Tarragona, del litoral i prelitoral central i de la meitat est entre aquesta tarda i demà al matí. En aquestes zones és probable que es puguin acumular més de 40 mm en tan sols mitja hora. A la resta del país, l'avís d'intensitat de precipitació és per acumulacions de més de 20 mm en 30 minuts. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta, calamarsa o pedra i ratxes molt fortes de vent. A més, les pluges també podran ser extremadament abundants i acumular més de 100 mm en 24 hores.

L'avís d'intensitat de precipitació per avui
L'avís per intensitat de precipitació per demà

A més, el vent de xaloc s'anirà reforçant amb el pas de les hores i podrà bufar amb cops molt forts. Per tant, també hi ha vigent un avís per cops de vent que poden superar els 70 i fins i tot els 90 km/h en qualsevol punt del país. Precisament, aquest vent serà el responsable del temporal marítim. Amb el pas de les hores l'onatge anirà a més i s'espera que entre la nit i la matinada hi hagi onades de més de 2,5 metres d'alçada a tota la costa.

Davant d'aquesta situació, caldrà seguir les actualitzacions dels avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteo.cat) i fer cas de les recomanacions que faci Protecció Civil (@emergenciescat).

stats