previsions 05/05/2019

Setmana marcada pel cel canviant, però amb ben poca pluja

A partir de demà la temperatura tendirà a pujar i dimecres tocarà sostre

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol s'avui, des de Moià

BarcelonaLa tramuntana i el mestral han estat bufant amb força al llarg de les últimes hores. Fins a les vuit del matí s'havia arribat als 120 km/h de cop màxim a Portbou, 76 km/h a Das, 74 km/h a Mas de Barberans i 70 km/h a Castell d'Aro i a Mont-roig del Camp. La ventada a l'Empordà i als cims del Pirineu es mantindrà durant tot el dia, mentre que al sud del Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre perdrà pistonada a partir de migdia. A banda, hi haurà mala mar al nord de la Costa Brava, amb onades de més de dos metres i mig d'alçada. És per tot això que hi ha vigents dos avisos del Servei Meteorològic de Catalunya.

Cop màxim de vent previst per aquest matí

En conjunt avui serà una jornada assolellada. Durant la tarda creixeran algunes nuvolades inofensives en indrets del Pirineu i del Prepirineu, però a diferència d'aquesta nit passada no deixaran precipitacions.

La temperatura màxima no variarà gaire respecte a la d'ahir en general, tot i que al Pirineu serà més baixa. S'arribarà a valors de 18 a 23 ºC a la meitat sud del litoral i del prelitoral, a les Terres de l'Ebre, a Ponent i al pla de Bages; entre 10 i 15 ºC al Pirineu, i entre 15 i 20 ºC a la resta.

Demà, amb el començament de la setmana, obrirem una nova situació meteorològica marcada pel pas de fronts poc actius. El cel quedarà enterbolit arreu per núvols alts. La matinada es mantindrà fresca, però a migdia l'ambient serà força més suau. En llocs de Ponent i de la vall de l'Ebre ja es podran superar els 25 ºC.

Al llarg de dimarts continuaran creuant bandes de núvols alts i mitjans que seran més espessos a partir del vespre al Pirineu i al Prepirineu occidental, on es podria escapar alguna gotellada. Aquesta variabilitat es mantindrà durant una bona part de la setmana, fins i tot amb la possibilitat d'alguns ruixats, principalment a la zona pirinenca. Però la cosa més destacable serà la pujada de la temperatura, que arribarà al màxim de cara a dimecres.

Temperatura màxima prevista per dimecres
stats