previsions 11/07/2020

Calor continguda durant aquest cap de setmana

Demà, i sobretot dilluns, els xàfecs i les tronades de tarda es faran més extensos i més intensos

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Cardedeu

BarcelonaEn la majoria de comarques, aquesta matinada ha sigut una mica més fresca (o menys càlida) que l'anterior, amb l'excepció de la Costa Brava. La temperatura mínima ha baixat fins als:

  • 21 ºC a Amposta
  • 20 ºC a Riudecanyes
  • 19 ºC a Malgrat de Mar
  • 17 ºC a Tàrrega
  • 15 ºC a l'Espluga de Francolí
  • 15 ºC a la Pobla de Segur
  • 14 ºC a Vacarisses
  • 11 ºC a Sant Pau de Segúries

Durant el matí es mantindrà el cel serè arreu, tot i que a la Vall d'Aran hi haurà alguns intervals de núvols. Ara bé, a partir del migdia creixeran nuvolades en zones de muntanya, sobretot al Pirineu i al Prepirineu, on s'esperen alguns ruixats, i també a la serralada Prelitoral i a l'interior del nord-est.

La temperatura màxima serà semblant a la d'ahir. Voltarà entre els 28 i els 33 ºC al conjunt del territori, tot i que localment es fregaran els 35 ºC a l'interior de la vall de l'Ebre i al pla de Lleida.

Temperatura màxima prevista per avui

Amb tot, bufarà tramuntana moderada durant tot el dia al nord del cap de Creus, fins i tot amb cops forts fins a mig matí. A banda, el mestral es farà notar fins al migdia al sud del Camp de Tarragona i al nord del litoral de les Terres de l'Ebre.

Demà, després d'un matí assolellat, augmentaran els núvols d'oest a est i els xàfecs i les tronades de tarda guanyaran extensió i intensitat. Principalment afectaran el Pirineu i el Prepirineu. En aquest sentit hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic per xàfecs que poden descarregar més de 20 l/m² en només mitja hora a les comarques del Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès. A partir de mitja tarda també podran arribar alguns ruixats cap al massís del Port i les Terres de l'Ebre.

Es mantindrà la calor més aviat continguda dels últims dies, tot i que la màxima pujarà un o dos graus. A punts de Ponent i el sud, on s'enfilarà més el termòmetre, es podria arribar als 35 o 36 ºC, a tot estirar.

La setmana entrant començarà amb una tongada de tempestes en força comarques. Dilluns al matí hi haurà alguns intervals de núvols, però en conjunt farà sol. A partir del migdia les nuvolades creixeran amb força i descarregaran xàfecs localment intensos i acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra a molts punts de l'interior. A la costa difícilment arribarà a ploure.

Probabilitat que dilluns caiguin més de 5 l/m²

A partir de llavors els ruixats de tarda aniran de baixa, sense acabar de desaparèixer del tot. La bona notícia és que no s'entreveu cap calorada durant la setmana vinent malgrat que ja haurà començat la canícula, l'època més càlida de l'any.

stats