previsions 12/07/2020

Tarda de xàfecs localment forts al nord del territori i al massís del Port

Demà els ruixats i les tronades s'escamparan per moltes comarques de l'interior

Oriol Rodríguez
2 min
Les nuvolades d'ahir a la tarda a Manlleu

BarcelonaAl llarg d'aquest matí aniran arribant núvols per l'oest que acabaran deixant el cel enterbolit a estones. A banda, a partir del migdia creixeran nuvolades en zones de muntanya. Durant la tarda s'esperen xàfecs i tempestes al Pirineu, a punts del Prepirineu i a partir de mitja tarda entorn del massís del Port. Compte, perquè seran localment fortes i podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra, tal com ho adverteix el Servei Meteorològic.

La temperatura màxima serà semblant a la d'ahir. S'arribarà a valors de 26 a 31 ºC al Pirineu i al litoral i de 29 a 34 ºC a la resta. De nou, a punts del pla de Lleida i de l'interior de les Terres de l'Ebre es fregaran els 35 ºC.

Tot i que de nit els ruixats aniran clarament de baixa, durant la matinada i el matí hi haurà intervals de núvols arreu que podrien deixar escapar quatre gotes o algun ruixat molt aïllat i de curta durada. Ara bé, demà a partir del migdia els xàfecs i les tronades localment intensos reapareixeran. Seran de distribució irregular i afectaran les comarques de l'interior. Fins i tot, la desfeta d'algun d'aquests ruixats podria arribar a punts del nord de la costa central o sud de la Costa Brava. A la resta del litoral i a la Vall d'Aran és on la probabilitat de veure ploure és més baixa.

Precipitació prevista per demà

La calor afluixarà una mica a Ponent. En canvi, a la resta la temperatura pujarà lleugerament. En conjunt, el termòmetre oscil·larà entre els 28 i els 33 ºC durant el centre de la jornada.

Dimarts el dia començarà amb pocs núvols i amb tramuntana i mestral moderats als dos extrems del país. La sensació serà de menys calor arreu. Altra vegada, durant la tarda hi haurà alguns ruixats al Pirineu, al Prepirineu, al nord de la Catalunya Central i al massís del Port, si bé seran menys extensos i intensos que els que s'esperen per demà.

Els xàfecs de tarda encara es repetiran dimecres, però a partir de llavors la probabilitat de pluja minvarà clarament. La calor serà força continguda durant les pròximes jornades, ben bé fins al cap de setmana vinent.

stats