previsions 02/08/2020

La setmana començarà amb un ambient clarament menys calorós i amb alguns ruixats

La normalització de la temperatura serà transitòria, ja que a partir de dimecres tornarà a pujar

Oriol Rodríguez
2 min
Ahir al vespre des de Manlleu s'observaven les nuvolades que van deixar xàfecs al Pirineu oriental

BarcelonaAhir, per tercer dia consecutiu, es va tornar a superar la marca dels 40 ºC. A Torroja del Priorat i a Vinebre es van registrar els valors més elevats. Tot i que avui encara farà molta calor, la temperatura màxima quedarà entre 2 i 4 graus més curta, en general. Els valors més alts fregaran els 36 o 37 ºC a Ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre.

S'espera un diumenge tranquil i força assolellat, en general. Ara bé, durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i a l'interior del nord-est que deixaran alguns ruixats o tronades al voltant de la serralada Transversal i del Pirineu oriental. A banda, a la Vall d'Aran el cel es mantindrà mig ennuvolat durant bona part de la jornada.

De cara a la nit augmentaran els núvols a les comarques de Barcelona, de la Catalunya Central i del sud de Girona, i fins i tot hi haurà alguns ruixats localment acompanyats de tempesta. Seran més probables a prop de la costa, al sector central.

Precipitació prevista per demà

Demà de bon matí el cel estarà mig ennuvolat a tot arreu, tot i que amb el pas de les hores les clarianes guanyaran terreny per l'interior. A banda, els xàfecs del sud de la Costa Brava i del nord de la costa central es mantindran fins a mig matí, i a partir del migdia n'hi haurà d'aïllats a l'interior de les comarques de Girona.

A primeres hores encara no es notarà gaire el descens de la temperatura. En canvi, al migdia la calor serà molt més moderada, en comparació amb els últims dies. La majoria de valors es mouran entre els 26 i els 31 ºC. Ara bé, a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida encara es podrà arribar als 33 o 34 ºC.

Dimarts serà el dia menys calorós de la setmana. De fet, la matinada serà fresca a l'interior, i la xafogor de la costa anirà clarament de baixa. Ara bé, a partir de dimecres la temperatura tornarà a pujar de valent. Amb tot, les matinades de dimarts i dimecres encara es repetiran els ruixats a punts de la costa central, mentre que a la resta dominarà el temps tranquil.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dimarts i la prevista per avui
stats