previsions 22/12/2019

La ventada anirà perdent força, però no acabarà de desaparèixer

A partir de demà el temps s'estabilitzarà i dimarts reapareixerà la boira a l'interior

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des del Pantà de Sau

BarcelonaAvui a les 05.19 h ha començat l'hivern, i ho ha fet enmig d'una forta ventada que ha deixat cops de 80 a 100 km/h a moltes poblacions de les comarques de Girona i de Barcelona. Tot i això, els registres més destacables han estat a les cotes altes del prelitoral i del Pirineu Oriental, on s'han arribat a superar els 140 km/h, localment. Destaca la ratxa màxima de 181 km/h del Puig Sesolles, a tocar del Turó de l'Home.

La part més forta del temporal de vent ja ha passat. Tot i això, avui encara hi haurà cops de 50 a 70 km/h, sobretot a les comarques de la meitat sud, així com a zones elevades del Pirineu, del Prepirineu i del prelitoral. De cara al vespre es reforçarà el mestral al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a l'Altiplà Central, i la tramuntana al nord de l'Empordà, mentre que a la resta del territori el vent anirà clarament de baixa.

Cop màxim de vent previst per aquesta tarda

Aquest matí s'espera que sigui assolellat a gairebé tot arreu. Tan sols al Pirineu, sobretot al vessant nord, es mantindrà el cel força ennuvolat i fins i tot amb alguna feble nevada per sobre dels 1.300 o 1.400 metres fins a mig matí.

Tal com va passar ahir, a partir de migdia augmentarà la nuvolositat de ponent a llevant i arribaran alguns ruixats febles i dispersos. Principalment afectaran les comarques del centre i l'oest del país.

Durant les hores centrals del dia l'ambient serà suau al litoral, al prelitoral i a la vall de l'Ebre, amb valors de 16 a 21 ºC. A la resta del territori, la màxima se situarà entre 12 i 17 ºC, si bé al Pirineu quedarà més curta, sobretot al vessant nord.

Temperatura màxima prevista per avui

Aquesta setmana entrant s'imposarà l'anticicló i el temps estable. Dilluns serà una jornada assolellada, només amb algunes restes de núvols cap al Pirineu. El vent perdrà pistonada, sobretot a partir de migdia i la temperatura serà més baixa, tant la mínima com la màxima.

A partir de dimarts reapareixerà la boira a l'interior, mentre que a la resta l'ambient serà assolellat, amb el pas d'algunes bandes de núvols alts poc importants. Fora de les zones amb boira o núvols baixos, al migdia l'ambient serà poc fred. En canvi, a mesura que avanci la setmana, les nits seran cada vegada més hivernals i, fins i tot, hi tornarà a haver glaçades a les valls del Pirineu, del Prepirineu i en algunes raconades de la depressió Central. Aquesta situació, amb poques variacions, com a mínim es podria allargar fins al cap de setmana vinent.

Diferència entre la temperatura mínima prevista per dijous i la d'avui
stats