previsions 23/11/2019

Les fortes ventades marcaran l'inici del cap de setmana

Avui encara hi haurà alguns ruixats aïllats, però demà guanyarà protagonisme l'ambient assolellat

Oriol Rodríguez
2 min
El cel mig ennuvolat al Pantà de Sau, ahir

BarcelonaEl gruix de la pertorbació ja ha marxat. Tot i això, avui serà una jornada molt variable, fins i tot amb alguns ruixats. Al llarg del dia hi haurà moltes clarianes a tot arreu, tot i que durant el matí s'esperen alguns ruixats febles i dispersos a la meitat oest del territori. A la tarda, la probabilitat més alta de xàfecs se centrarà a les comarques situades al nord i a l'est del riu Llobregat i a la resta del Pirineu. En aquest sector hi podrà haver algun ruixat aïllat fins al vespre.

Precipitació prevista per avui

La cota de neu tendirà a baixar. Fins a mitja tarda voltarà entre els 1.500 i els 1.600 metres, mentre que al final de la jornada se situarà al voltant dels 1.200 metres.

La temperatura màxima serà semblant a la d'ahir o baixarà una mica. Al Pirineu i a zones elevades de l'Altiplà Central no s'arribarà als 10 ºC, però a bona part del territori el termòmetres s'enfilarà fins a valors de 10 a 15 ºC.

El vent de mestral serà l'altre gran protagonista del dia. A mesura que vagi avançant el matí anirà guanyant força, sobretot a les comarques de les Terres de l'Ebre, del Camp de Tarragona, del sud de Lleida i de Barcelona, al nord de l'Empordà i a zones elevades de la Catalunya Central, del Pirineu i del Prepirineu. Hi haurà ratxes superiors als 70 km/h i, a punts del terç sud, es podran superar fins i tot els 100 km/h. En aquest sentit, hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

Cop màxim de vent previst per aquesta tarda

Demà serà una jornada molt més tranquil·la. Aniran creuant bandes de núvols que deixaran el cel mig ennuvolat a estones, però no s'esperen precipitacions. L'única excepció serà el vessant nord del Pirineu, on de matinada i fins a primera hora del matí hi pot haver alguna nevada feble i intermitent per sobre dels 1.000 metres.

La temperatura mínima baixarà lleugerament a tot arreu, si bé les glaçades quedaran restringides a les cotes mitjanes i altes del Pirineu. En canvi, la màxima es recuperarà i, a punts de la meitat sud del litoral i el prelitoral, es podrà arribar als 17 o 18 ºC.

La ventada anirà perdent intensitat al llarg del matí. Tot i això, encara es mantindran ratxes molt fortes al sud del Camp de Tarragona i a punts de les Terres de l'Ebre.

A partir de dilluns s'imposarà la circulació zonal, és a dir el pas de fronts d'origen atlàntic que en conjunt seran poc actius. Es recuperarà l'ambient de tardor, de manera que no farà el fred d'aquests darrers dies.

stats