previsions 04/05/2019

Tornen el sol i la bonança de dia

Durant les pròximes matinades, però, encara es mantindrà l'ambient força fred

Oriol Rodríguez
2 min
El Pedraforca i el Cadí emblanquinats per la nevada de les últimes hores, vistos des de Bellmunt (Osona)

BarcelonaLa tongada de pluges que ahir va afectar bona part del país va deixar quantitats de 15 a 30 l/m(2 )en molts punts del sector central del litoral i del prelitoral, del Prepirineu oriental i de la Catalunya Central. Es tracta, doncs, de l'episodi de precipitació més important des del 15 de novembre a força indrets de les comarques de Barcelona.

Un cop aquesta nit ha deixat de ploure i s'han esqueixat els núvols, la temperatura ha baixat força, en conjunt. Són ben poques les poblacions on no s'ha baixat dels 10 ºC de mínima. A part, s'han format bancs de boira i de núvols baixos a la Depressió Central que accentuen la sensació de fresca.

En conjunt avui serà una jornada assolellada i tranquil·la. La boira de l'interior es dissiparà al llarg del matí i el migdia dominarà el cel serè a gairebé tot arreu. A la tarda creixeran algunes nuvolades a les comarques de Girona que, en punts de l'interior de la demarcació, podrien deixar quatre gotes o algun ruixat.

Precipitació prevista per avui

A part, durant la segona meitat del dia la nuvolositat anirà en augment al Pirineu. El pas d'un front a partir del vespre deixarà nous ruixats febles a l'Aran i al nord de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, Andorra i l'Alta Cerdanya. La cota de neu se situarà en un inici entorn els 1.500 metres, però baixarà ràpidament fins als 700 metres ja entrada la matinada, moment en el qual deixarà de ploure i de nevar.

La temperatura pujarà respecte a ahir. La màxima se situarà entre els 15 i els 20 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a l’altiplà central, i entre els 18 ºC i els 23 ºC a la resta del territori.

Demà serà una jornada per gaudir de l'aire lliure. Si bé quedaran algunes restes de núvols al vessant nord del Pirineu i alguna boirina o banc de boira matinal a la Catalunya Central, en conjunt farà sol.

Es reforçarà el mestral, i la tramuntana bufarà amb cops de més de 70 km/h al nord de l'Alt Empordà en punts de la Catalunya del Nord i al nord de Menorca. Això farà que s'alteri notablement l'estat de la mar en aquests sectors.

Cop màxim de vent previst per demà al matí

Amb tot, la temperatura es mantindrà sense gaires canvis. De nou, a primera hora del matí l’ambient serà fred, però al migdia es podrà anar amb màniga curta.

stats