previsions 12/05/2021

La méteo: els ruixats tornaran divendres però el cap de setmana acabarà amb calor

Entre demà al vespre i divendres tornarà a ploure de forma intermitent en algunes comarques

3 min

BarcelonaEl vent de l'oest ha provocat que aquest migdia el termòmetre hagi arribat als 25 graus en algunes comarques de la costa i del prelitoral. D'entre les temperatures més altes d'avui destaquen els 25 graus de Tortosa, Fogars de la Selva, Cabrils, Aitona i Castellbisbal, o els 24 de Girona i de Valls. Els núvols van i vénen, i també deixen ruixats puntuals en algunes comarques. Al voltant de les cinc de la tarda s'ha format una tempesta a l'Alt Empordà que fins i tot ha deixat calamarsa en alguns municipis. El xàfec també ha arribat amb ràbia a Figueres, però ha durat ben poca estona.

Fins a les cinc de la tarda han caigut 4 l/m2 a l'Hospitalet de l'Infant, 3 al Perelló, 2 a Vilanova de Segrià, a Gandesa i a l'Ametlla de Mar. El vent és l'altre protagonista del dia, ha bufat amb un cop de 86 km/h al Puig Sesolles, al Montseny, i amb ratxes de 63 km/h a l'aeroport de Barcelona i de 58 a Terrassa. Durant la tarda se seguiran escapant ruixats de poca estona en comarques de l'extrem nord de Catalunya i també en sectors interiors i prelitorals, però la pluja sempre serà vist i no vist.

Demà arribarà un front que farà que en moltes comarques passem d'un dia amb més sol que núvols a un dia amb més nuvolositat que clarianes. Entre la tarda i el vespre reapareixeran les precipitacions al Pirineu i Prepirineu, i es podrien escapar algunes gotes també en comarques de Girona. De nit i matinada la inestabilitat anirà a més, i divendres serà el dia amb més ruixats del que queda de setmana.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà

Divendres no plourà a tot arreu, però sí que serà un dia de ruixats destacables al Pirineu i en comarques de Girona i de la Catalunya Central. Tant podrà ploure al matí com a la tarda, i alguns xàfecs aniran acompanyats de tempesta. Les precipitacions més abundants cal esperar que afectin comarques com el Ripollès, la Garrotxa, Osona, l'Empordà i el Gironès, on es podrien arribar a superar els 20 l/m2 en algun cas. El temps també serà molt insegur en punts del Vallès, del Maresme i al voltant de Barcelona, però en aquests indrets només hi arribaran ruixats de poca durada.

Acumulacions de precipitació previstes per divendres

Demà al migdia la temperatura ja no pujarà tant com ahir, i divendres el termòmetre es desplomarà en moltes comarques de Girona i de Barcelona. De màximes que avui fregaran els 25 ºC es passarà a poc més de 15 ºC divendres al migdia. La baixada gairebé no es notarà a Ponent i al sud. A l'oest i a les Terres de l'Ebre divendres farà sol, acompanyat d'un vent de mestral que bufarà amb cops de més de 50 km/h.

Hi ha poques possibilitats de pluja de cara al cap de setmana, tot i que dissabte hi haurà moltes estones de cel enterbolit o mig tapat, sobretot en comarques de la meitat nord. Diumenge farà més sol i en tot cas a la tarda s'escaparan ruixats puntuals al Pirineu. La temperatura es dispararà un altre cop, sobretot diumenge, dia en què les màximes es tornaran a acostar als 30 ºC a Ponent. A la costa probablement el d'avui serà el migdia més càlid de la setmana, però l'ambient de dissabte i diumenge també serà primaveral i agradable a prop de mar.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge
stats