previsions 11/04/2021

A partir de la nit els ruixats aniran de baixa, però no acabaran de desaparèixer

Les tempestes d'aquesta tarda han descarregat amb força i, fins i tot, han arribat a deixar pedra

2 min
Aquest vespre s'ha pogut veure un arc de Sant Martí a Almoster (el Baix Camp)
Escolta aquí la previsió del temps

Els xàfecs i les tronades d'aquesta tarda han afectat força comarques. De mica en mica han anat avançant cap a l'est i, al vespre, han desaparegut del tot de Ponent i de les Terres de l'Ebre. Fins a les vuit s'han arribat a recollir 26 l/m² a Prades, 24 l/m² a Verges, 23 l/m² a Falset i a Cornudella de Montsant, 20 l/m² a Santa Margarida de Montbui, 18 l/m² a Montblanc, 15 l/m² a Horta de Sant Joan i a Vic, 14 l/m² a Puigcerdà i 10 l/m² a Girona.

Les precipitacions han descarregat localment amb força i, a més, sovint han anat acompanyades de tempesta. Fins i tot, hi ha hagut algunes calamarsades o pedregades. És el cas de Verges (el Baix Empordà), però també al País Valencià, tant a Nules com a Artana (la Plana Baixa).

Al Pirineu la neu ha tornat a fer acte de presència. A migdia ha començat a nevar per sobre dels 2.000 metres, però amb la baixada de la temperatura la cota de neu s'ha acabat situant entorn els 1.000 metres al vessant nord i els 1.400 metres a la resta de la serralada. S'han acumulat 9 cm a Salòria (2.451 m) i 8 cm a Malniu (2.230 m).

Al llarg de la nit les precipitacions aniran minvant i tendiran a quedar restringides entre les comarques de Barcelona i el sud de les de Girona. A la resta s'aniran obrint clarianes i la temperatura baixarà de manera clara. A més, el vent de tramuntana i mestral es reforçaran durant la matinada i bufaran amb cops de més de 70 km/h a l'Empordà, al sud del Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre, al nord de Castelló i, si bé amb menys intensitat, a les Illes.

Demà quedaran restes de núvols a la Vall d'Aran i a cavall de les comarques de Barcelona i de Girona. En aquests últims sectors encara hi podrà haver alguns ruixats febles i dispersos, especialment fins a mig matí i altre cop a la tarda. Per la seva banda, a les Illes hi haurà nuvolades que descarregaran alguns ruixats fins a primeres hores del matí entre Menorca i Mallorca. A la resta de territoris s'acabarà imposant el sol.

El vent i l'ambient assolellat seran els responsables de fer pujar la temperatura a Ponent, a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, amb valors que podran superar els 18 ºC amb facilitat. En canvi, a la resta el termòmetre no pujarà tant com avui. De fet, la matinada de dilluns a dimarts serà força freda, amb tímides glaçades (entre 0 i -2 ºC a tot estirar) en algunes raconades de la depressió Central.

Diferència entre la temperatura mínima prevista per dimarts i la d'avui.

Entre dimarts i dimecres el temps serà molt més tranquil. Tot i alguns intervals de núvols, en conjunt hi haurà moltes estones de sol i, en principi, no s'espera precipitació. La temperatura diürna tendirà a pujar lleugerament, però les matinades es mantindran fredes. Encara es podria repetir alguna glaçada local en punts de l'interior.

A partir de dijous el temps podria tornar a canviar, amb un augment dels núvols i amb l'arribada de pluges pel sud del País Valencià i de les Illes. La recta final de la setmana podria estar marcada per la variabilitat, amb més ruixats i amb un ambient poc primaveral.

stats