Societat 22/08/2011

L' Acadèmia de Música s'acomiada a Montserrat

Dani Sánchez
2 min
A les classes de l'Acadèmia Internacional de Música  hi participen alumnes de 22 nacionalitats.

BARCELONA.El flamant orgue de la basílica de Montserrat serà l'encarregat de donar avui per tancada la desena edició de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), per on han passat 65 nous talents de la música clàssica, que han participat en 26 concerts.

El professor d'orgue i improvisació de l'acadèmia, Johannes Geffert, oferirà un concert gratuït al san tua ri que complementarà la cloenda que els alumnes més destacats de l'edició d'aquest any van fer ahir al Teatre Comarcal de Solsona. Els joves talents de la clàssica van interpretar la Fantasia Cinema Paradiso , amb arranjaments d'Eugene Subbotin, acompanyats dels també professors de l'AIMS, Andrei Vitòvitx i Evgueni Gratx. A més, van completar el concert amb la Suite per a violí, viola i orquestra op. 19,1, de Kurt Magnus Atterberg, i la Serenata per a cordes en mi major op. 22 , d'Antonín Dvorák.

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona complementa la formació intensiva dels alumnes, que fan classes cada matí durant els 12 dies de programa, amb un festival de concerts a la tarda que els inicien en les actuacions en públic. Aquest any hi han participat 65 alumnes de 22 nacionalitats diferents, entre els quals 17 catalans.

Els alumnes pugen a l'escenari

El festival de l'AIMS, l'únic de caràcter pedagògic que es fa a l'Estat espanyol, ha portat la música durant les últimes dues setmanes a diversos punts de les comarques de la Catalunya Central i les terres de Ponent. A més dels concerts al Teatre Comarcal de Solsona, els alumnes i els professors de l'acadèmia han fet representacions a Manresa, Cardona i Mollerussa, entre altres poblacions de la zona.

Un dels objectius de l'edició d'aquest any ha sigut acostar la música als que no poden anar als concerts. És per això que han ofert representacions en hospitals i centres d'assistència i han tret els instruments al carrer, amb actuacions davant de la catedral de Solsona.

stats