Set detinguts en un punt de distribució de productes per al 'top manta'

Els Mossos han interceptat "abundant" material en un pis del carrer Calàbria de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han portat a terme aquest dijous al matí un operatiu contra un important punt de distribució de productes destinats al 'top manta' a Barcelona. El dispositiu ha començat a les sis del matí en un domicili del carrer Calàbria. En concret, al número 14, al barri de Sant Antoni de Barcelona. La policia ha acordonat la zona i ha revisat l'interior del domicili.

El dispositiu policial ha acabat amb la detenció de set venedors ambulants per un delicte contra la propietat industrial. Un dels detinguts és el portaveu del Sindicat de Manters de Barcelona, Lamini Sarr. Durant la intervenció s'ha interceptat abundant quantitat de material destinat al 'top manta'. 

L'operatiu és fruit d'una investigació que han dut a terme agents de la Divisió d'Investigació Criminal del Grup de Multireincidents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona juntament amb els efectius de les comissaries de l'Eixample i Ciutat Vella. Segons la policia, la investigació ha permès comprovar que les persones detingudes no només feien vendes no autoritzades, sinó que també es dedicaven directament a la falsificació de productes. Ho feien comprant objectes sense cap tipus de marca o distintiu per després fer-hi l'estampació de la marca amb tècniques més o menys avançades.

S'ha localitzat prop d'un miler de distintius de marques internacionals preparats per ser enganxats a bosses de mà i maletes, així com anagrames de prestigioses marques preparats per realitzar estampacions a sabates esportives.

Segons han informat els Mossos, els detinguts, d'origen senegalès, tenen nombrosos antecedents per agressions a agents de l'autoritat. Un d'ells, asseguren, ja va ser detingut per haver participat en una agressió a agents de la Policia Portuària en el marc d'un operatiu policial.

Una de les prioritats de l'equip de govern de la ciutat en l' estratègia per combatre la venda ambulant irregular és atacar els punts de venda. En una actuació coordinada de Mossos, Guàrdia Urbana i Policia Portuària es van expulsar, fa dues setmanes, els manters del passeig de Joan de Borbó.