L'Ajuntament demana a la policia que tregui la comissaria de Via Laietana

El regidor de Ciutat Vella defensa que "no és el lloc idoni"

El regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Rabassa, ha enviat una carta al cap de la policia espanyola a Catalunya per demanar-li "iniciar un diàleg" sobre el futur de la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana. Rabassa expressa el seu "convenciment" que l'espai on s'ubica no és "idoni" i avança la idea de traslladar la prefectura a un altre indret. El regidor de BComú ho assegura en l'últim paràgraf d'una carta en què es queixa pel fet que els carrers més pròxims a l'edifici estiguin "ocupats intensivament per les forces policials". En aquest sentit, els demana que les tanques es retirin "al més aviat possible" i els carrers deixin d'estar tancats. "Considerem que els tancaments dels carrers són innecessari si no hi ha concentracions", apunta Rabassa en la missiva, que ell mateix ha difós a través de Twitter.A la carta el regidor explica que les seves peticions s'originen per les queixes d'alguns veïns perquè els carrers on viuen –Tomàs Mieres i Julià Portet– estan actualment tancats al trànsit i amb entrades i sortides custodiades per la Policia Nacional.

La prefectura de Via Laietana es troba precisament entre aquests dos carrers i és on els darrers dies s'hi han ubicat furgones de la Policia Nacional i també dels Mossos per custodiar l'edifici i la zona.

Durant el mandat passat també hi va haver tensions sobre aquesta comissaria, després que l'Ajuntament hi instal·lés al davant un plafó en què recordava les persones que havien estat torturades durant el franquisme en aquelles dependències policials. El plafó ha estat sabotejat sistemàticament des que va ser inaugurat.