Publicitat
Publicitat

@ara_castells

Altafulla es corona en el duel de diades del Baix Gaià

Vilafranquins i vallencs sumen tres noves construccions de gamma extra

La Diada de les Cultures d’Altafulla s’imposa a la veïna actuació del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra en un duel anual que enguany ha sigut força desequilibrat. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van signar dissabte un interessantíssim cara a cara a Altafulla. Els primers venien de fer llenya de quatre de nou sense folre la setmana passada, i els altres recordaven encara la caiguda del tres de deu amb folre i manilles de la diada de Sant Joan. Malgrat tot, cap condicionant va afectar la qualitat de l’exhibició de la Diada de les Cultures.

Encara a un ritme inqüestionable, els Castellers de Vilafranca van segellar per tercer cop aquesta temporada una actuació amb dos castells de gamma extra. En el tres de nou amb folre i agulla inicial van intentar corregir algunes deficiències dels anteriors, però en el descens les coses es van tòrcer i van haver de demostrar la seva qualitat tècnica. Tot i alguna incomoditat en el pis de quints, els vilafranquins també van apuntar-se el dos de nou emmanillat. No van tenir ni un moment de descans, ja que el quatre de nou amb folre amb el qual van arrodonir la seva actuació es va mostrar especialment capritxós.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va apostar clarament per un cinc de nou amb folre que encara no havia pogut exhibir i que havia de ser una de les construccions protagonistes de la diada de Sant Joan. La més gran de les catedrals castelleres es va erigir amb convicció, si bé va necessitar la màxima concentració per arribar a bon port. Els de la camisa rosada van sumar sense problemes els castells bàsics de nou.

Els Xiquets ajornen l’atac al tres

La diada la completaven uns Xiquets de Tarragona fidels al seu nou esperit. Els matalassers van descarregar el quatre de nou amb folre però van ajornar l’atac al tres. La formació local, els Castellers d’Altafulla, va recuperar dues estructures que feia tres i sis anys que no completava, el cinc de set i el tres amb agulla.

Els verds segueixen demostrant el seu potencial i treballen per domesticar uns castells del màxim nivell que enguany han arribat més d’hora que mai. El repte del cap de setmana passava per no fer llenya a Altafulla, i superar-lo els aporta una alenada d’aire fresc de cara a la festa major mataronina, on tradicionalment es plantaven els primers castells de gamma extra. Aquest any hi arribarem amb un bon grapat al sac.

No hi ha una diada a Altafulla sense una resposta a Torredembarra. Aquest any, però, el canvi de cartell feia que totes les mirades caiguessin sobre la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a qui tothom posava el llistó molt alt. Els tarragonins van descarregar el tres de nou amb folre en el primer torn però van fer llenya del quatre i això va condicionar la seva actuació. Van repetir-lo amb èxit, però van decidir aparcar la gamma extra. La Colla Joves Xiquets de Valls va saber mostrar-se a l’altura descarregant per segon cop aquest any el tres de nou amb folre i estrenant el tres de vuit amb el pilar, primer de la seva història, i el pilar de set amb folre. La colla local estrenava el primer quatre de set amb agulla de l’any.

En una lectura diferent, tanquen la jornada els Capgrossos de Mataró, que van assolir a Barcelona el primer quatre de nou amb folre de l’any i van poder arrodonir així també la primera tripleta màgica. Els Marrecs de Salt van repetir a Palafrugell les seves millors construccions, el cinc de vuit i el dos folrat. Els Castellers de Berga van descarregar dissabte per primer cop en el seu historial el quatre de vuit, i els Castellers de Lleida el van recuperar a Barcelona.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de