L'Audiència de Granada confirma la condemna a cinc anys de presó de Juana Rivas

El tribunal rebaixa la indemnització que ha de pagar al pare dels seus fills a 12.000 euros

L'Audiència de Granada ha confirmat aquest dijous la condemna a cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors a Juana Rivas, la dona que va fugir amb els seus dos fills i va estar un mes en parador desconegut per no retornar els infants al seu pare. El tribunal ratifica, així, la condemna que un jutjat penal de Granada va interposar-li el juliol de 2017, i que Rivas va recórrer.

Cinc anys de presó i sis sense veure els fills per no entregar-los al pare

La Secció Primera, segons recull la sentència a què ha tingut accés Efe, ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació presentat per Rivas, i ha rebaixat la indemnització per danys morals a la seva exparella i pare dels seus fills, Francesco Arcuri, de 30.000 a 12.000 euros.

A més dels cinc anys de presó, Juana Rivas va ser condemnada a sis anys d'inhabilitació per a la pàtria potestat dels fills i a pagar les costes processals –incloent-hi les de l'acusació–, així com a indemnitzar Arcuri, condemnat el 2009 per maltractament.

Després de conèixer la decisió de l'Audiència de Granada, la representació legal de Juana Rivas ha anunciat que treballarà per demanar la petició d'indult per la falta de recorregut d'un nou recurs.

Més continguts de