Societat 29/06/2013

El fiscal superior de Catalunya, oficialment cessat

El BOE publica aquest dissabte que Rodríguez Sol deixa el càrrec. El tinent fiscal de Catalunya, José María Romero de Tejada, és el principal candidat a succeir-lo

Acn
1 min
El tinent fiscal de Catalunya, José María Romero de Tejada, a la dreta, i la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi / ACN

BarcelonaEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha oficialitzat aquest dissabte el cessament del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, que seguirà adscrit a la Fiscalia Superior de Catalunya. Amb aquest decret governamental, es dóna el tret de sortida a la cursa per rellevar-lo i en la qual el tinent fiscal de Catalunya, José María Romero de Tejada, és el candidat amb més paperetes.

Romero de Tejada, molt lligat a tasques de representació, ja havia estat segon dels anteriors fiscals José María Mena i Teresa Compte, i sempre havia estat candidat a ocupar la butaca més alta de la fiscalia catalana. El 17 de juliol està previst un Consell Fiscal del qual en podria sortir ja el nou substitut.

Martín Rodríguez Sol va presentar la seva renúncia el passat 5 de març al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, després de l'expedient disciplinari i la polèmica per les seves declaracions en suport a una consulta a Catalunya "sempre que respectés la legalitat". Torres-Dulce li va acceptar la renúncia per una evident "pèrdua de confiança".

Comiat de Rodríguez Sol

Precisament, ahir divendres l'encara fiscal superior de Catalunya es va acomiadar en públic defensant els fiscals anticorrupció després de la "guerra bruta institucionalitzada" denunciada per CiU. Segons Rodríguez Sol, els fiscals de Catalunya, i els de Barcelona i Anticorrupció en particular, han actuat sempre i actuen "segons la llei i criteris professionals". En un discurs durant la presa de possessió dels nous fiscals destinats a Catalunya, el fiscal superior de Catalunya va assenyalar que els fiscals sempre han actuat amb el coneixement dels seus superiors i ha insinuat que "cadascú ja sap de què va".

stats