Publicitat
Publicitat

La síndica de greuges de Barcelona treballarà perquè les prostitutes "no siguin víctimes d'una repressió"

Només ha rebut tres queixes per prostitució aquest 2011 i cap sobre molèsties per aquesta pràctica al carrer

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha garantit que si l'Ajuntament de Barcelona prohibeix la prostitució als carrers de la capital catalana treballarà per intentar que aquest col·lectiu "no sigui víctima d'una repressió pel que fa a les sancions". Després que CiU i PP hagin iniciat el camí cap a la prohibició de la prostitució a través de modificar l'ordenança de l'espai públic, Vilà s'ha mostrat prudent a l'espera de veure quins canvis s'introdueixen però ja ha avisat que "hi ha altres mitjans per intentar afrontar aquest fenomen".

A més, ha assegurat que la sindicatura només ha rebut 3 queixes relacionades amb la prostitució i cap per molèsties d'aquesta pràctica al carrer. La comissió de Presidència i Règim Interior de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda aquest matí perquè es modifiqui l'ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic per tal de prohibir a prostitució als carrers de Barcelona. Aquest és el primer pas d'una modificació que s'haurà d'acabar votant al plenari del consistori però que ja  compta amb el suport de CiU i PP, i el rebuig de la resta de grups.

La síndica de Barcelona ha destacat que la prostitució no és una qüestió que preocupi gaire als veïns de la ciutat ja que aquest 2011 la sindicatura només ha rebut tres queixes relacionades amb aquesta pràctica. I ha afegit que, sobre molèsties dels veïns per prostitució als carrers de la ciutat no han rebut cap queixa. "A partir d'ara amb aquest modificació entrarem amb aquest tema i parlarem amb els diferents agents que estan implicats", ha afirmat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT