Publicitat
Publicitat

El Big Ben s'inclina

Des que el van construir, la punta del seu capitell s'ha desplaçat mig metre respecte al punt original

Una de les imatges més icòniques de la capital britànica s'està inclinant. Es tracta de la torre del rellotge del Palau de Westminster: el Big Ben. Els estudiosos han descobert que la torre, que té més de 150 anys, té una substancial inclinació que, tal com ha publicat el Daily Mirror, està provocant esquerdes a les parets de la institució britànica.

Molts turistes han observat el desplaçament quan visiten la torre i s'hi fan fotografies. A més, també s'estan fent dos estudis: un, que té a veure amb les conseqüències del metro en la ciutat, i un altre que sorgeix del departament de Qüestions Parlamentàries. El professor John Burland, del Col·legi Imperial de Londres, assegura que ha sentit els turistes dient: "No crec que estigui realment recta". Vistes les dades, no estan gens equivocats, ja que la inclinació ja no és només visible a simple vista, sinó que s'ha comprovat. Segons Burland, si continua al mateix ritme o s'accelera haurem de fer alguna cosa d'aquí poc".

Malgrat tot, hi ha bones notícies, els científics que estan treballant-hi ja han calculat que "costaria 5.000 anys que es trenqués si segueix a aquest ritme". Concretament, el Big Ben té 11 plantes i 96 metres d'alçada; és més alt que l'estàtua de la Llibertat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de