SOCIETAT
Societat 05/11/2012

El CGPJ demana una reforma de la llei que regula els desnonaments

Els jutges degans de tot l'estat espanyol es reuneixen a Barcelona per abordar els problemes que més els preocupen

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Fernando de Rosa, ha assegurat aquest dilluns que cal una reforma de la llei hipotecària per solucionar "el problema social" que estan provocant els desnonaments. "No ens correspon la feina de legislar, però sí que hem de fer una reflexió i fer-la arribar a qui té els competències", ha dit en declaracions als mitjans a Barcelona.

Aquesta és una de les temàtiques que es tractaran aquests dos dies a les XXII Jornades de Jutges Degans d'Espanya, on es reuneixen els 46 degans per abordar els principals problemes que preocupen el món judicial.

"Som un termòmetre clar del que està passant a la societat", ha dit De Rosa, que ha explicat que els serveis d'inspecció del CGPJ analitzen diàriament la situació dels jutjats i "la sobrecàrrega dels jutjats civils de primera instància" per acumulació de desnonaments i de temes relacions amb la llei hipotecària.

"La nostra actuació no pot substituir la llei perquè la nostra feina és aplicar-la", ha destacat el vicepresident del CGPJ, que espera que les reunions de treball d'aquests dies serveixin per acordar propostes consensuades per fer-les arribar als responsables de tots els àmbits.

stats