Calella amenaça de denunciar l'operador turístic que els ha enviat 900 francesos per a l''Spring Break'

L'Ajuntament considera aquesta activitat "turisme de borratxera" i diu que perjudica la imatge de la població maresmenca

L'Ajuntament de Calella (Maresme) denunciarà l'operador turístic que ha portat uns 900 joves turistes francesos a la ciutat per participar en aquest pont de maig en l'anomenada 'Spring Break', una celebració que inclou hotel, discoteques, festa d'espuma i alcohol a baix preu.

L'operador Playa y Fiesta ha ofert als joves turistes el paquet amb aquest tipus d'oferta per un preu tancat de 270 euros.

El regidor de Governació de Calella, Albert Torrent, ha anunciat que des del consistori es perseguiran les pràctiques empresarials que vagin contra les normes del municipi, com l'ordenança de civisme. Torrent ha afirmat que Calella ha lluitat molt els últims anys per deixar de banda el conegut com a "turisme de borratxera".

"Ens preocupa, no és el turisme que volem. Tenim aquest petit problema de tres nits que esperem que passin sense cap incident. Nosaltres intentem dur a terme diferents esdeveniments de diferent índole per que els hotels no hagin de dedicar-se a aquesta mena de turisme", ha destacat. "Aquesta empresa danya la imatge de Calella oferint alcohol i festa", ha afegit el regidor de Governació.

Els joves van arribar aquest dijous a la població, molts d'ells amb el seu cotxe, i només instal·lar-se als hotels van començar la festa i a consumir alcohol.

Als hotels que participen del 'Spring Break' van ser rebuts amb cartells de benvinguda. L'organització els ha facilitat un braçalet identificatiu que els permet entrar gratis a les discoteques i disposar de barra lliure.

"A Espanya la festa és més gran que a França i l'alcohol és més barat. Aquí m'agrada tot, la platja, la festa, la música, tot", ha assenyalat a Efe un dels turistes.

De la seva banda, molts veïns s'han queixat de les molèsties i el soroll que generen aquests turistes. "Estem farts de què es vengui Calella com a diversió i borratxera, no respecten res, ni el carrer ni la gent", ha manifestat una veïna pròxima a un dels hotels.

Els bars de la zona es mostren satisfets perquè durant aquests dies les vendes pugen, si bé els restaurants no noten tant aquest increment.

"Vénen més per la festa que per menjar" ha explicat el propietari d'una pizzeria pròxima. Malgrat això, es consola recordant que "els turistes anglesos, que venien a milers fa anys i ara van a Salou, eren pitjors".

La policia local ha reforçat la vigilància a la població durant aquestes nits. Hi ha més agents patrullant pels carrers, especialment en els entorns d'hotels i discoteques per garantir que la festa acabi sense incidents.