Publicitat
Publicitat

Els veïns del Poblenou critiquen que l'Ajuntament no trobi solucions al barraquisme

L'AV del Poblenou recorda que fa uns anys un dels homes de la família que la matinada de diumenge a dilluns va perdre quatre dels seus set integrants en l'incendi de Can Ricart va ser apallissat per un grup de neonazis

L'Associació de Veïns del Poblenou ha mostrat aquest dimarts la seva indignació per les condicions de vida dels 'sense sostre' morts aquest dilluns de Pasqua en un incendi al solar on vivien en pèssimes condicions. L'entitat demana a les autoritats, principalment l'Ajuntament, que no defugi el problema i que trobi solucions per aquest tipus de casos, molt nombrosos al barri. En un comunicat, els veïns han recordat que els quatre morts, tres homes i una dona romanesos, estaven integrats al barri i no creaven problemes. A més, altres veïns els havien ofert petits treballs domèstics o els havien repartit lots de menjar per Nadal.
En aquest sentit, han demanat a l'administració que no s'escudi en la titularitat privada del solar o el fet que els 'sense sostre' rebutgessin el reallotjament o l'ajuda municipal, per exculpar-se. Com que ni la policia ni els bombers havien emès cap informe de perillositat, no es podia dictar una ordre de desallotjament. A l'espera de confirmar-se que les morts van ser accidentals, l'associació ha recordat que el pare de la família va rebre fa uns anys una pallissa per part de neonazis. Segons la Xarxa de Suport als Assentaments, al barri hi ha 19 punts on hi viuen unes 200 persones en barraques. L'any 2011 es van repartir 11.435 quilos o litres d'aliments, i es van gestionar uns 1.200 euros en microcrèdits.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de