La Casa Bloc allotjarà els primers refugiats a partir del mes que ve

La nacionalitat amb més quantitat de sol·licitants d'asil és la ucraïnesa

Les entitats encarregades de la gestió de l’ acollida dels refugiats –Accem, Cear-CCAR i Creu Roja– i l’administració catalana ultimen els preparatius per donar allotjament, a partir del mes que ve, als primers refugiats que s’instal·laran als habitatges de la residència Casa Bloc de Barcelona.

El president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, ha explicat en roda de premsa que les famílies o les persones que entraran a la Casa Bloc d'aquí a un mes són sol·licitants d'asil que ja són a l'Estat en Centres d'Estada Temporals o en un altre tipus de centres i que passaran al programa d'asil de sis mesos del Govern.

La Casa Bloc, amb habitatges per a 90 persones, donarà cabuda a demandants d'asil durant sis mesos, prorrogables a nou, que seran escollits a partir de la fase anterior d'informació i de valoració de la vulnerabilitat de les persones, i després hi haurà una última fase d'integració que durarà entre 12 i 18 mesos en habitatges de diversos municipis.

El coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, ha explicat que les entitats acullen perfils molt diversos i persones de diferents nacionalitats, i que amb la Casa Bloc es consolida "un espai d'acollida” amb habitatges “ dignes”. A la vegada, ha detallat que la nacionalitat amb més quantitat de sol·licitants és la ucraïnesa.

Per part seva, la segona tinent d'alcalde i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha celebrat la ràpida engegada de la Casa Bloc com a espai d'acollida i com a exemple de col·laboració entre entitats, Ajuntament i Generalitat. Així, Ortiz s'ha queixat que el govern central hagi negat a l'Ajuntament la possibilitat d'acollir un centenar de refugiats que ara es troben en condicions infames a Atenes: "No comprenem l'actitud insensible de l'Estat", ha remarcat, contraposant-hi la de les administracions i la societat catalana.

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha explicat que la Generalitat ha invertit 300.000 euros en el condicionament dels pisos de la Casa Bloc i ha ofert els 14.000 pisos dels quals disposa el Govern per a l'acollida si finalment arriben els refugiats que la Generalitat s'ha ofert a acollir.

Més continguts de