Societat 08/08/2013

Catalunya tindrà la seva pròpia grossa per Cap d'Any

Els bitllets del sorteig de loteria que vol organitzar la Generalitat, que costaran 5 euros, es començaran a vendre a partir del mes de setembre. El 30% de la recaptació es destinarà a programes socials

Ara
1 min
La imatge d'un model de dècim de la 'Grossa de Cap d'Any'

BarcelonaUn sorteig propi que competirà amb el que organitza Loterías y Apuestas del Estado per Nadal. La Generalitat madura l'organització de la 'Grossa de Cap d'Any', una rifa que es faria el 31 de desembre, tal com avança aquest dijous 'El Periódico'. Portaveus del departament d'Economia han confirmat que el Govern treballa amb la possibilitat que aquest mes de setembre es puguin començar a comercialitzar els dècims, que valdrien cinc euros. El premi estaria dotat amb 20.000 euros per cada euro jugat, el mateix que es paga pel primer premi del sorteig estatal.

Els bitllets del sorteig català es podran adquirir als punts de venda habituals de Loteries de Catalunya –organisme que depèn de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat–, tot i que portaveus d'Economia també han detallat que s'ha contactat amb les associacions de comerciants per aconseguir una "xarxa capil·lar" que permeti vendre els dècims a la majoria de comerços del país. El que no ha detallat la Generalitat és la fórmula del sorteig, amb una possible retransmissió per televisió.

L'objectiu de la Generalitat és captar part dels ingressos que aconsegueix el sorteig de l'Estat. De fet, la 'Grossa de Cap d'Any' se situarà entre el sorteig de Nadal (22 de desembre) i el de Reis (6 de gener). El Govern destinarà el 30% dels ingressos a programes socials –amb especial atenció a la infància–, com passa en la resta de sortejos de la loteria que promou Catalunya. El 70% de la recaptació servirà per pagar els premis.

stats