Els Bombers fan gairebé 400 sortides i el 112 rep 582 avisos a causa del fort vent

Els equips d'emergència han actuat sobretot al Vallès Occidental i al Barcelonès

Els Bombers de la Generalitat han fet gairebé 400 sortides durant aquest matí a causa del fort vent que afecta Catalunya. Els bombers han hagut d'actuar sobretot a comarques com el Vallès Occidental i el Barcelonès on han hagut de retirar arbres, branques i altres objectes que han caigut a la via. Aquestes sortides se sumen a la vintena que els bombers han hagut de fer durant la nit passada, sobretot a l'àrea metropolitana. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 també ha rebut 582 trucades fins a la una d'aquest migdia per les ventades intenses.

Els Bombers han efectuat gairebé totes les sortides per petites incidències originades pel vent, com la caiguda de la branca d'una palmera a Barcelona, retirar objectes de la calçada i comprovar la coberta d'una piscina a Martorell (Baix Llobregat). La Generalitat de Catalunya manté activada la fase de l'alerta del pla d'emergències Procicat, davant la previsió que avui bufin ratxes de vent molt fortes, especialment en cotes altes i mitges, segons ha informat Protecció Civil en un comunicat.

Des de mitjanit, els Bombers de la Generalitat han efectuat un total de 50 sortides, la majoria (34), entre les 07.00 i les 09.00 hores del matí, quan el vent ha començat a bufar amb força, encara que no ha provocat grans desperfectes. La majoria de les intervencions dels Bombers han servit per retirar objectes de la calçada, tant la urbana com la interurbana, i per retirar branques d'arbres.

A Martorell, dues dotacions dels Bombers s'han desplaçat a la piscina municipal per comprovar l'estat de la coberta, ja que hi havia punts on no estava ben assegurada i el vent la començava a aixecar, encara que no hi ha hagut danys personals.

També a Barcelona, el vent ha bufat amb força i ha provocat petits danys, com la caiguda de la branca d'una palmera a l'avinguda Diagonal, cantonada amb el carrer Muntaner, que ja ha estat retirada. En total, els Bombers de Barcelona han efectuat nou sortides per efectes de poca rellevància relacionats amb el vent des d'ahir a la nit.

Fins al moment, les ratxes màximes de vent s'han registrat a Portbou (Alt Empordà), amb 126 quilòmetres per hora; al cim de Salòria (Alt Urgell), amb 116; a Núria (Ripollès), amb 111; i en Ulldeter (Ripollès), 102.