Cau una banda de lladres violents que atracava empreses i comerços

Amenaçaven treballadors amb armes de foc, els lligaven amb brides i els agredien

En quatre mesos van atracar una empresa a Sant Feliu, dos establiments de menjar ràpid a Sant Andreu de la Barca i dos supermercats a Calafell i Granollers. La banda de lladres, desarticulada pels Mossos d'Esquadra, feia robatoris violents amenaçant els treballadors que s'encarregaven de custodiar els diners en efectiu i utilitzaven armes de foc i els agredien si s'hi resistien. Els Mossos van detenir els tres homes 'in fraganti' quan atracaven un supermercat a Granollers.

Els investigadors calculen que en els cinc robatoris violents que van fer es van endur un botí de prop de 30.000 euros en efectiu. Actuaven sempre seguint un mateix patró: vigilaven l'establiment els dies previs a l'assalt, controlaven horaris i el nombre de treballadors a cada franja del dia així com les entrades i possibles vies de fugida en vehicle de la zona.

Per dur a terme el robatori exhibien sempre armes curtes o instruments perillosos, segons els Mossos, i actuaven de forma "molt violenta". Lligaven amb brides els treballadors i sota amenaça els obligaven a obrir la caixa forta dels establiments.

Els detinguts són tres homes de nacionalitat espanyola i romanesa d'entre 31 i 41 anys, i se'ls atribueixen els delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a organització criminal. No es descarten més detencions perquè la investigació continua oberta.