Publicitat
Publicitat

SEGURETAT ALIMENTÀRIA

Coca-cola i Pepsi canviaran la recepta

La nova fórmula redueix la quantitat d'un component químic que les autoritats de Califòrnia consideren cancerigen. Amb això s'evitarà posar un advertiment a l'etiquetatge

Cola-Cola i Pepsi canviaran de composició per evitar la inclusió d'una advertència sobre el risc per components cancerígens a les ampolles, tal com estableix la legislació de Califòrnia. La nova recepta tindrà menys quantitat de 4-metilimidazol, un producte químic que les autoritats d'aquest estat han inclòs en el llistat de cancerígens, informa la BBC.

Les llaunes i ampolles que es distribueixen a Califòrnia ja s'han elaborat amb la nova fórmula. "Creiem que no hi ha cap risc per a la salut pública que justifiqui aquest canvi, i hem demanat als nostres fabricants de concentrat que facin aquest pas per assegurar-nos que els nostres productes no estaran subjectes al requeriment d'una advertència que no té fonaments científics", ha dit la portaveu de Coca-cola, Diana Garza-Ciarlante a l'agència AP.

L'Associació de Refrescos Americana reconeix que aquest component s'ha associat a càncers en ratolins i rates, segons un estudi, però assegura que no hi ha cap evidència que suposi un risc per a la salut humana. L'Administració Nord-Americana d'Aliments i Medecines argumenta que una persona hauria de beure un miler de llaunes d'aquests refrescos per assolir la dosi que s'ha aplicat als animals en les proves de laboratori.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de