El Col·legi de Psicologia posa en marxa una xarxa d'assistència psicològica per a gent sense recursos

Psicoxarxa té un preu simbòlic d'un màxim de deu euros

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ( COPC) posa en marxa Psicoxarxa, una xarxa que engloba diverses iniciatives solidàries ja existents que ofereixen assistència psicològica a gent sense recursos econòmics. "No estem inventant res, sinó reconeixent projectes que ja existeixen utilitzant el paraigües del col·legi, que representa a tot el col·lectiu", ha explicat Josep Vilajoana, degà del Col·legi de Psicologia. També ha volgut afegir que la iniciativa està oberta ha tothom que vulgui col·laborar i que compleixi tres requisits: ser psicòleg, col·legiat i amb 5 anys d'experiència professional. A partir d'aquí, els professionals que compleixin aquests requisits tindran autonomia per definir el tipus d'intervenció i freqüència, entre altres aspectes, per ajudar a l'usuari.

Moltes de les entitats solidàries que ja formen part de la Psicoxarxa van sorgir arran de la crisi, en trobar-se amb què molta gent que necessitava un tractament de llarg termini no podia permetre-se'l. Per aquest motiu, en la jornada de presentació d'aquesta xarxa, la vicesecretaria del COPC, Dolors Liria, ha precisat que el servei "té un preu simbòlic d'un màxim de deu euros".

La xarxa, que va arrencar ara fa sis mesos, té una àrea d'intervenció que inclou les quatre demarcacions catalanes i compta amb 54 psicòlegs inscrits. Pel que fa als usuaris, de moment se n'han inscrit 30, entre particulars i entitats. Els professionals treballen amb diferents perfils: nens, adults, parella, família i ancians des de diverses orientacions i abordant problemàtiques concretes: addiccions, gènere, trastorns de personalitat, separacions, problemàtiques laborals... Liria ha volgut destacar que "no només s'ofereix psicoteràpia, sinó també altres serveis com la reorientació laboral".

Algunes de les entitats que hi col·laboren són:

AGIMM: Diagnòstic i tractament psicoterapèutic per a persones que han patit una malaltia que afecti la funcionalitat física (Ictus, tumor cerebral, etc.)

Ara Salut: Suport bio- psico-social per a diferents col·lectius.

Grup Dignitat i Projecte Psicoacció: Grups de suport emocional a persones en atur

Vidal y Espejo: Programa d'Orientació Vocacional a Centres Educatius orientat a Adolescents

Si es vol demanar una visita, tan sols cal enviar un mail a derivacionspsicoxarxa@copc.cat indicant el telèfon per a poder rebre una trucada en què es concreta dia i hora.