SOCIETAT

Tres tripletes decideixen el concurs de dissabte

La primera jornada del 24a Concurs de Castells de Tarragona ha mostrat una imatge impecable del fet casteller.

Les vint colles que han participat aquest dissabte al 24a Concurs de Castells de Tarragona han entès a la perfecció l'esperit del concurs, prioritzant l'autosuperació i oblidant possibles rivalitats estèrils destinades a guanyar alguna posició. Un final apretat ha fet que l'èxit en la tripleta de vuit decidís la primera posició provisional.

Els Bordegassos guanyen el primer tram del cocnurs
Els Bordegassos de Vilanova començaran demà en la primera posició del concurs gràcies a la tripleta de castells de vuit. Els vilanovins han estat els únics a descarregar els dos castells bàsics de vuit i el dos folrat.

Èpica remuntada
Els Castellers de Sant Cugat han remuntat un mal inici de jornada. Després de desmuntar el dos i el tres de vuit a les primeres dues rondes, els Gausacs han revertit una situació força complicada coronant un a un tots els seus objectius. Després de descarregar tant el dos com el quatre de vuit, s'han vist amb forces d'atacar el primer lloc repetint un tres que només han pogut carregar. La tria de castells els ha donat la segona posició.

Els Xicots ho han provat fins al final
La tercera tripleta del dia ha arribat a càrrec dels Xicots de Vilafranca. Si bé han pogut dominar els dos castells bàsics de vuit, el dos s'ha resistit. Després d'un bon intent, coronat amb molt bones maneres, han fet us de la norma que els permetia repetir un castell carregat. En la segona temptativa el castell ha anat més just i tot i coronar-se no s'ha pogut desfer amb bon peu.

Més continguts de