Compromís denuncia un col·legi del País Valencià per adoctrinament homòfob

Els materials del centre afirmen que és "incorrecte" anomenar 'matrimoni' la unió de dos homosexuals

La coalició Compromís ha denunciat davant la inspecció educativa de la Generalitat Valenciana i el Síndic de Greuges el que considera un "greu adoctrinament homofòb" per part del col·legi concertat Fasta Mare Sagrament de Torrent (l'Horta).

En la denúncia, la formació valencianista afirma que en el grau superior de Formació Professional de Tècnic d'educació infantil que ofereix el centre s'han difós materials que "promouen la discriminació" cap al col·lectiu LGTBI "sense cap base didàctica o científica". La coalició també acusa el centre de promoure "informacions contràries a la legislació vigent sobre matrimoni entre persones del mateix sexe basades en prejudicis ideològics i homofòbs cap a un determinat col·lectiu de la societat".

En un dels materials repartits a l'alumnat, i en referència a la relació estable entre dues persones del mateix sexe, el col·legi afirma que "es parla de matrimoni encara que en realitat és incorrecte denominar d'aquesta manera, ja que el matrimoni significa complementarietat, i entre dues persones del mateix sexe no és possible". En aquest continguts també s'assegura que un matrimoni entre persones del mateix sexe "implica greus perjudicis en la formació de la identitat i personalitat dels fills, si n'hi ha".

Segons Compromís, aquests constitueixen un "evident delicte i foment de l'odi" cap a les persones LGTBI i els seus fills i filles. És per això que el regidor de Compromís en aquesta localitat, Víctor Medina, assegura que les afirmacions que s'exposen en els continguts del centre "suposen un greu atemptat contra la dignitat i les llibertats del col·lectiu LGTBI".

Denunciats des del 2006

Medina assegura que el 2006 aquest centre escolar ja va ser denunciat per mares i pares que acusaven la fundació argentina de ser "milicians catòlics que adoctrinen els seus fills", cosa que va derivar en una investigació per part de la inspecció educativa de la Generalitat.

"Exigim la retirada immediata d'aquests materials, així com una profunda investigació que posi llum sobre aquests fets", afirma Medina, que afegeix que el col·lectiu LGTBI no tolerarà "ni un pas enrere respecte a uns drets que han costat llàgrimes i sang aconseguir després de segles de discriminacions", conclou.

Més continguts de