Publicitat
Publicitat

Condemnen l'exgerent de Gisa i directius de l'empresa Rubau Tarrés per un delicte de suborns

L'empresa constructora va pagar 35 mil a Jordi Vergé a canvi d'afavorir la seva contractació en obres públiques

L'exgerent de carreteres de l'empresa pública Gestió d'Infraestructures SA ( Gisa), Jordi Vergé, va afavorir l'empresa Rubau Tarrés en l'adjudicació d'obra pública a canvi de 35.000 euros. L'Audiència de Barcelona ha condemnat el president de la constructora, Josep Rubau, a pagar 33.750 euros, mentre que l'exgerent de Gisa en pagarà 16.875 i el membre del consell d'administració, Joan Mozo, 10.125.

Els acusats han admès les acusacions i acceptat la condemna, de manera que han evitat ser jutjats per un jurat popular. Els dos directius de Rubau Tarrés han confessat que mentre Vergé era responsable de carreteres el van subornar amb 35.000 euros a canvi d'afavorir la seva constructora en l'adjudicació d'obres.

L'empresa pública Gisa va nomenar Vergé gerent de carreteres a les comarques gironines l'any 2000, i formava part de la comissió tècnica que estudiava totes les empreses que es presentaven als concursos públics. Aquesta comissió, en què Vergé feia de secretari, elaborava un informe indicant quina era la millor oferta perquè fos aprovada de manera definitiva per la mesa de contractació. La Generalitat  ja havia acomiadat l'acusat el maig del 2011, després de ser detingut.

Vuit adjudicacions en sis anys

La defensa ha admès que entre els anys 2005 i 2011 Gisa –actual Infraestructures.cat– va adjudicar un total de vuit obres públiques per un valor superior als 80 milions d'euros a Rubau Tarrés. Destaca el condicionament de la carretera C-31 que unia Torroella de Fluvià amb la Tallada d'Empordà, obra que va ser concedida el 2008 per un valor de 63,1 milions.

En l'escrit pactat entre fiscalia i defensa hi consta que Joan Mozo, com a apoderat de Rubau Tarrés, va entregar el 21 de desembre del 2010 els 35.000 euros a Vergé, amb el consentiment de Josep Rubau.

Més continguts de