La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat mostra "sorpresa i incredulitat" pel cas de les pròtesis caducades

La plataforma reclama un control "més contundent" del Departament de Salut cap als seus proveïdors

 

La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat ha manifestat "sorpresa i incredulitat" aquest dilluns davant la notícia que una trentena d'hospitals catalans van implantar pròtesis caducades a pacients fabricades per una de les empreses investigades en el cas Innova de Reus. L'entitat qüestiona per què la Fiscalia no ha actuat "més contundentment" si la Inspecció Sanitària de la Generalitat va comunicar els fets l'octubre del 2014. També recorda que més enllà del tema econòmica hi ha "la salut de les persones que porten implantades pròtesis caducades i sense control de qualitat" i subratlla que alguna d'aquestes persones "ja han tingut problemes" i potser s'hauran de tornar a operar per reemplaçar la peça defectuosa.

La plataforma entén que el responsable "principal" d'aquesta situació "lamentable" és el propietari de l'empresa fabricant, Traiber, però considera que el Departament de Salut ha d'exercir un "control més contundent" amb el compliment dels contractes que fan amb els centres hospitalaris.

Finalment, la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat demana que es faci una investigació "exhaustiva" per conèixer "amb exactitud" els hospitals on s'han implantat pròtesis caducades i exigeix "explicacions i transparència" dels resultats de les investigacions i "que s'actuï en conseqüència".