En estat greu una alt càrrec de Corea del Sud després de patir una estrebada a Barcelona

Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la nit a prop del centre comercial Diagonal Mar

Una alt càrrec del govern de Corea del Sud està en estat greu després d'haver patit una estrebada d'un lladre que anava en moto a Barcelona. Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la nit a prop del centre comercial Diagonal Mar. La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra en busca l'autor. La víctima, de 49 anys, va caure a terra inconscient i es va fer un fort cop al cap. Actualment està ingressada a l'Hospital del Mar en estat greu.

El departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s'ha posat a disposició del consolat de Corea del Sud a Barcelona per aquest robatori patit per Hyewol Kim, vicepresidenta de la Comissió Presidencial per a la ciutat de la Cultura de l'Àsia del govern de Corea del Sud. Fonts dels Mossos han apuntat que l'alt càrrec va ser víctima d'un robatori, a través d'una estrebada, dels que acostumen a fer els grups de lladres de rellotges de luxe, que actuen sobretot amb els turistes.

Un dels 'modus operandi' dels lladres de rellotges és utilitzar una moto per fer l'estrebada, tot i que els Mossos no han concretat quin objecte van robar a l'alt càrrec. El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha anunciat la voluntat de traslladar als responsables de Corea del Sud que "aquest tipus de violència no és habitual" a Barcelona i que es treballa perquè els visitants de la ciutat "puguin sentir-se segurs". Bosch ha lamentat "profundament" el cas, pel qual s'ha demanat discreció.