Societat 15/09/2013

El 'Costa Concordia' tornarà a flotar aquest dilluns

Comença l'espectacular operació per desencallar el creuer de davant de l'illa italiana de Giglio, que costarà 600 milions d'euros a la naviliera Costa Cruceros

Efe
2 min

RomaEl 'Costa Concordia', el gegantí creuer que fa 21 mesos va naufragar i va causar la mort de 32 persones i va quedar encallat davant les costes de la turística illa de Giglio (centre d'Itàlia), tornarà a flotar a partir d'aquest dilluns en una espectacular operació d'enginyeria sense precedents.

L'expectació pel reflotament, que ha costat 600 milions d'euros a la naviliera Costa Cruceros, ha convocat centenars de periodistes procedents de tot el món per assistir a l'anomenat 'parbuckling', el terme tècnic amb què es coneix l'operació amb la qual es procedirà a fer una rotació de 65 graus perquè el vaixell torni a quedar en posició vertical.

Tot i que els habitants de l'illa de Giglio ja s'han acostumat a la vista de la mola de 44.600 tones de pes, 290 metres de longitud i prop 70 metres d'altura que jeu recolzada de costat davant d'una de les seves platges, desitgen que aquest símbol de la tragèdia desaparegui al més aviat possible.

El comissari extraordinari per a l'emergència del 'Costa Concordia' i cap de la Protecció Civil italiana, Franco Gabrielli, ha explicat: "No volem que es converteixi en un espectacle. Busquem encara dos cossos que han de ser restituïts als seus éssers estimats". Gabrielli ha recordat que, de les 32 víctimes d'aquell naufragi, les restes de la passatgera Maria Grazia Trecarichi i el membre de la tripulació Russel Rebelli no han aparegut i s'espera que amb el reflotament del vaixell puguin ser recuperats.

L'operació de rotació començarà a les 6 del matí de dilluns i requerirà prop de 24 hores, però a les 14.00 hora local es prendrà la decisió de si continuar o no amb la feina.

De tota manera, el creuer no es mourà de Giglio fins a la primavera de l'any vinent, quan començarà el seu viatge final fins al proper port de Piombino, on es procedirà al seu desballestament.

stats