Societat 16/11/2012

El parc de lloguer social serà només per a persones desnonades

Hauran de complir les mateixes condicions estrictes que els col·lectius que poden optar a la paralització durant dos anys dels desnonaments

Joan Faus
1 min

MadridEl parc de lloguer social que el govern espanyol té intenció de impulsar en les properes setmanes serà només accessible per a les persones que ja hagin estat desnonades del seu habitatge individual, segons els detalls del decret per frenar els desnonaments que publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). A més, per poder accedir a aquests lloguers a preus baixos caldrà complir les mateixes estrictes condicions que per podar optar a la paralització durant dos anys dels desnonaments dels col·lectius més vulnerables. És a dir, també en quedaran fora les persones solteres o divorciades sense dos fills o un menor de menys de tres anys al càrrec, incloses les víctimes de violència de gènere.

El decret del BOE estableix que es tractarà dels habitatges propietat dels bancs -que controlen bona part dels 700.000 pisos i cases acabades que estan buides actualment a Espanya- però no dóna detalls sobre el preu del lloguer. Només menciona que seran "contractes amb rendes assumibles en funció dels ingressos que perceben".

També insta el govern espanyol a emprendre "immediatament" les mesures necessàries per negociar amb el sector financer la constitució d'aquest fons social que mobilitzarà un "ampli parc d'habitatges" per "aquelles famílies que només poden accedir a un habitatge en cas que les rendes s'ajustin a l'escassetat dels seus ingressos".

stats