Denuncien que tres homes amb una furgoneta han intentat segrestar una alumna d'una escola de Sils

El centre emet un comunicat demanant a les famílies que acompanyin els nens

Tres desconeguts que anaven amb una furgoneta negra haurien intentat segrestar una alumna de l'Escola Jacint Verdaguer de Sils (la Selva). L'alumna, una menor d'uns 12 anys, s'ha pogut desfer dels tres homes i ha corregut a explicar-ho als responsables de l'escola. Des del centre s'ha alertat la mare de la menor i també s'han posat els fets en coneixement de la policia. L'Escola Jacint Verdaguer ha emès un comunicat alertant del cas, demanant "precaució" a les famílies i recomanant-los que, com a mínim durant els pròxims dies, els nens arribin i marxin acompanyats. En paral·lel, l'Ajuntament –que ha difós el cas per xarxes socials– ha informat que la Policia Local incrementarà la vigilància a l'exterior dels centres educatius del poble durant les hores d'entrada i sortida de les classes.

"Benvolgudes famílies, us informem que aquest migdia una alumna de la nostra escola ha patit un intent de segrest a la nostra vila". Així comença el comunicat que l'Escola Jacint Verdaguer de Sils ha adreçat a les famílies del centre, seguint les recomanacions de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.L'intent de segrest hauria tingut lloc cap a tres quarts de tres, poc abans que comencessin les classes de la tarda. La nena tornava de dinar a casa seva i es dirigia caminant cap a l'escola. Ha sigut aleshores quan tres desconeguts haurien sortit de dins d'una furgoneta negra i haurien provat d'endur-se-la. L'intent de segrest hauria tingut lloc en un carrer pròxim al centre educatiu. L'alumna s'hauria posat a cridar, alertant l'altra gent que hi havia a la zona, i hauria pogut evitar que se l'emportessin.

Denúncia als Mossos

Des de l'escola s'ha avisat la mare de la menor i també s'han posat els fets en coneixement de la policia. La dona ha anat a presentar denúncia aquesta mateixa tarda davant dels Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació.

Al comunicat que s'ha difós a les famílies, l'Escola Jacint Verdaguer demana als pares que tinguin "precaució" i que, si algú veu un vehicle semblant que els pugui semblar sospitós, truqui a la Policia Local o als Mossos. A més, des del centre recomanen a les famílies que, com a mínim durant els pròxims dies, els nens entrin i surtin de l'escola acompanyats.

L'Ajuntament de Sils, que ha difós el cas a través de les xarxes socials, demana als veïns que estiguin "alerta" i explica que la Policia Local incrementarà la vigilància durant les hores d'entrada i sortida de les escoles. A més, el consistori també ha informat dels fets altres municipis veïns, com ara Vidreres i Riudarenes.