Desarticulat un grup que duia a terme robatoris amb força a domicilis de tot Catalunya

Els detinguts sempre triaven cases aïllades o adossades, per accedir als domicilis escalaven els murs exteriors i per accedir a l’interior forçaven les portes i finestres

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal format per quatre membres que estaven especialitzats a dur a terme robatoris amb força a domicilis a tot Catalunya. Tots quatre han estat detinguts. La investigació es va iniciar el 10 de juliol, quan la Guàrdia Civil va informar els Mossos que un grup de persones que es dedicaven a robar domicilis es desplaçava de Portugal a la ciutat de Barcelona.

Fruit de la investigació, els agents van determinar que tres membres del grup s’havien establert en una zona entre Santa Coloma i Badalona, i que circulaven amb un vehicle robat. L’empresa de lloguer propietària del vehicle havia denunciat que no l’havien retornat en la data acordada. Les indagacions policials van permetre identificar els tres homes, de 24, 25 i 28 anys i de nacionalitat xilena, un dels quals utilitzava una identitat falsa i li constaven diverses ordres de detenció a Xile.

Els investigadors van acreditar la participació dels tres homes en set robatoris comesos en domicilis de Roses, Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar, Barcelona i Palma de Mallorca. El grup sempre triava com a objectiu cases aïllades o adossades, per accedir als domicilis escalaven els murs exteriors i per accedir a l’interior forçaven les portes i finestres amb un tornavís. En dies posteriors una quarta persona –una dona de nacionalitat espanyola i de 27 anys– s’encarregava d’enviar els diners obtinguts en els robatoris a Xile, mitjançant oficines d’enviament i recepció d’efectiu.

Llibertat amb càrrecs per a dos detinguts i presó per als altres dos

El 31 de juliol es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir els integrants del grup quan es desplaçaven, amb el vehicle dels qual s’havien apropiat, a un centre comercial de Barcelona. El dia 1 d’agost es va realitzar l’entrada i escorcoll al domicili dels detinguts a Badalona, on es van intervenir 17.000 euros en efectiu, vuit rellotges, joies, ulleres de sol, roba de grans marques i colònies i perfums. El dia 3 d’agost els arrestats van passar a disposició judicial, on el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per dos dels detinguts i ingrés a presó per als altres dos.