SOCIETAT
Societat 25/07/2013

Ja en són 80 les víctimes mortals del descarrilament d'un tren a Galícia

Hi ha més de 130 ferits en l'accident del tren Alvia a Santiago de Compostel·la. El nombre de víctimes podria augmentar

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl balanç provisional del descarrilament d'un tren a Santiago aquesta nit de dimecres ja és de 80 persones mortes, després que la consellera de Sanitat de la Xunta de Galícia, Rocío Mosquera, elevés a set el nombre de víctimes que han mort als hospitals de la xarxa gallega.

La comitiva judicial manté en 73 les persones que van morir al lloc dels fets, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG).

El nombre de ferits, d'altra banda, encara s'ha de determinar, però ronda les 130 persones. Segons fonts consultades per EFE, 95 persones continuaven a la una del migdia ingressades a l'hospital.

Sobre la possible causa del sinistre, el delegat del govern espanyol a Galícia, Samuel Juárez, ha subratllat que la investigació està oberta, però ha reconegut que "aparentment, els motius han estat un descarrilament i és possible que la velocitat hi hagi tingut alguna cosa a veure".

Els membres de l'operatiu que treballa des d'aquest dijous a la matinada al lloc de l'accident no descarten localitzar més víctimes entre els vagons del comboi sinistrat.

Identificació de víctimes

Un total de 40 morts ja han estat identificats plenament, per empremta dactilar o per autòpsia, segons han confirmat fonts del TSXG.

Per "alleujar les famílies" i facilitar els tràmits s'ha instal·lat una oficina judicial en el mateix multiusos, en què treballen funcionaris, jutges i un fiscal, segons fonts de l'alt tribunal gallec, que han explicat que això permet els parents tancar els tràmits per recuperar el cadàver.

A més, s'ha habilitat un espai per als familiars que vénen en petits grups i als quals s'està donant suport psicològic. Per part seva, la Xunta ha informat que la llista de morts es farà pública cap a les 22 hores una vegada que l'Autoritat Judicial acabi els reconeixements dels cadàvers.

Els cadàvers de l'accident s'han anat portant al tanatori per fer-ne la identificació forense, i després d'aquest tràmit s'han traslladat a l'Hospital Clínic i Provincial per fer-ne l'autòpsia.

El sinistre

Un tren Alvia que cobria la ruta entre Madrid i Ferrol amb 218 passatgers va descarrilar a Galícia, a l'entrada de Santiago de Compostel·la, dimecres a les 20.41 h.

Tretze vagons van descarrilar i alguns es van incendiar, tot i que les flames ja s'havien extingit a les 22.30 hores, segons van informar a EFE fonts hospitalàries i policials. L'excés de velocitat s'apunta com a principal causa del descarrilament.

Efectius de la Policia Nacional, la policia local i els bombers es van desplaçar al lloc dels fets i van acordonar la zona, a més dels tècnics d'Adif, que han obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'accident.

stats