Publicitat
Publicitat

Una dona mata la seva companya sentimental al barri del Raval

Els veïns expliquen que les discussions eren habituals

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la matinada una dona de 53 anys acusada d’haver matat la seva companya d’una ganivetada al pit. Els fets van passar dins d’un pis del passatge Sant Bernat, al barri del Raval de Barcelona. Els fets no van sorprendre els veïns, acostumats a sentir crits i amenaces i, fins i tot, a veure algunes marques d’agressions a la pell de la víctima, que tenia 57 anys.

L’avís el va donar la mateixa agressora, que va trucar als timbres dels veïns, alertant que havia matat la seva parella, amb qui convivia en aquest pis del Raval des de feia més de deu anys. Davant dels crits d’alerta -l’agressora cridava “L’he matat! L’he matat!”-, un dels veïns va anar al pis de les dues dones, i es va trobar la víctima estirada al terra del menjador, amb un ganivet tacat de sang al costat del cos. La dona, que havia rebut una ganivetada al cor, ja havia mort quan van arribar el SEM i els Mossos.

El tràgic desenllaç era una “mort anunciada” segons els veïns. Expliquen que la relació de la parella era molt complicada i que els Mossos d’Esquadra havien anat moltíssimes vegades al pis de les dues dones -una mitjana de dos cops al mes, segons van explicar a la premsa.

Eren els mateixos inquilins de l’immoble els que trucaven als Mossos d’Esquadra quan les dues dones s’escridassaven i s’amenaçaven, molts cops de matinada i sota els efectes de l’alcohol. Quan els agents arribaven al domicili, les dues dones deixaven de discutir, els prohibien el pas i fins i tot els insultaven.

Els Mossos i el Síndic ho sabien

Els Mossos no van confirmar si hi havia denúncies prèvies entre la parella -totes dues de nacionalitat espanyola-, però els habitants de l’immoble asseguraven ahir que havien denunciat la situació diverses vegades, tant als agents de l’autoritat com a l’administrador de la finca i al Síndic de Greuges.

La detinguda era ahir en dependències policials a l’espera de ser interrogada pel jutge.

Col·lectius LGTBI demanen més protecció

L’assassinat d’ahir al Raval no es qualifica de violència de gènere, perquè la legislació actual només s’aplica davant del maltractament d’un home cap a una dona, en el que es considera violència masclista. Davant d’això, l’Observatori contra la LGTBIfòbia i el col·lectiu Colega Madrid van emetre un comunicat conjunt per demanar una llei amb mesures de protecció i recursos similars a les víctimes de la violència masclista perquè el maltractament entre parelles de gais i lesbianes deixi de ser “invisible” i de “segona categoria”. “La violència domèstica o intragènere [...] és un gran tabú que pateixen en silenci molts gais i lesbianes al nostre país, i que generalment no es denuncia i no es comptabilitza”, lamenten en el text.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de