Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Els detinguts són originaris de Bòsnia i controlaven una cinquantena de noies d'entre 9 i 18 anys

Detenen 11 persones que explotaven menors a les quals obligaven a robar

Si les joves no arribaven al mínim de diners establert pels caps, la banda les agredia sexualment o les obligaven a prostituir-se

Els Mossos d'Esquadra han detingut onze persones, originàries de Bòsnia, que dirigien un grup criminal que explotava fins a una cinquantena de noies menors d'edat, d'entre 9 i 18 anys, a les quals obligaven a robar al metro de Barcelona i a zones turístiques de la ciutat.

L'inspector Jordi Ollé, cap de l'Àrea Central de Crim Organitzat dels Mossos d'Esquadra, ha informat avui en roda de premsa a Barcelona que la majoria de les menors explotades eren captades a Bòsnia i tenien llaços familiars amb els caps del grup criminal, que també actuaven a la ciutat de París.

La investigació s'ha fet conjuntament amb la policia francesa, italiana i belga, amb les quals la policia catalana ha treballat en els últims mesos. Els responsables del grup desarticulat obligaven les seves víctimes a delinquir, la majoria de vegades cometent furts, sota l'amenaça d'agressions físiques i pallisses.

Si les joves no arribaven a un mínim de diners establerts pels caps, les agredien sexualment i també les obligaven a prostituir-se. El grup aconseguia robant uns beneficis setmanals d'entre uns 30.000 i 40.000 euros, ha indicat l'inspector Ollé.

Ens han dit adeu

Més continguts de